Annonce:
Annonce:

Han blev myrdet for fem gram hash

Familien i chok: Hvorfor slog I ham i hovedet?

Pæn og nydelig var den nu dræbte Khurram Waqar. Han blev kun 19 år, før han blev offer for en gruppes meningsløse vold på åben gade. (Foto: Privat / affotograferet af Nicolai Svane)
Pæn og nydelig var den nu dræbte Khurram Waqar. Han blev kun 19 år, før han blev offer for en gruppes meningsløse vold på åben gade. (Foto: Privat / affotograferet af Nicolai Svane)
Annonce:
Følg Krimi

Lige så velklædt og god, som han ser ud på billedet her, lige så pænt taler hans efterladte nu om ham. Den 19-årige pakistanskfødte Khurram Waqar, som natten til mandag blev overfaldet og gennemtæsket så voldsomt, at han siden døde af det.

Overfaldsmændene skulle være en gruppe på 15-20 pushere, som ville hævne sig på Khurram og hans venner, efter at de forsøgte at sælge fem gram hash foran Christiania. Nu sidder hans store familie tilbage knuget af sorg over tabet.

Troede ikke,
- Da min søn ringede og fortalte, Khurram var kommet til skade, troede vi ikke, det var så slemt, at han skulle dø af det. Vi troede, at lægerne kunne operere ham i hovedet, så han ville blive frisk igen, fortæller Khurrams moster og byder Ekstra Bladet indenfor i Khurrams forældres hjem.

Annonce:

Imens lægerne kæmpede for Khurrams liv, bad hans familie for, at det ville gå godt. Da de efter fire-fem timers operation fik besked, lød det lovende: Operationen var gået godt.

Et kvarter efter ændrede situationen sig, da væske trykkede på Khurrams hjerne.

En glasklar tåre triller ned ad den ene kind på Khurrams moster, og hun kæmper for ikke at bryde helt i gråd. Hun vil gerne fortælle om sin dræbte nevø, som hun elskede højt.

Annonce:

Hendes søster, Khurrams mor, har lukket sig inde i et af husets værelser ude af sig selv af sorg. Familieklanens kvinder har samlet sig om hende i hjemmet, hvor Khurrams tomme seng står som et konstant minde om det ubegribelige: Han kommer aldrig hjem igen.

Ukendt hos politiet
- Han var rigtig sød og god ved de små søskende. Selv om han var lidt stille. For to måneder siden kom han hjem fra en tur i Pakistan, hvor han gik i skole i tre-fire måneder, fortæller Khurrams kusine. Fremtiden tegnede lys og god for ham, og om få måneder var det planen, at han og en fætter skulle rejse til England for at studere engelsk.

Samme fætter, som også var med på Christiania den famøse aften, men slap uskadt.

- Det er så urimeligt, at 15-20 mennesker kaster sig over Khurram. Han kunne intet gøre, og han har aldrig deltaget i et slagsmål før. Han har heller aldrig før solgt eller røget hash. Han er jo også ukendt for politiet, siger hans moster og fortsætter: -Hvorfor slog de ham i hovedet? Hvorfor ikke kun på kroppen? Man må da vide, det kan gå galt, når man slår i hovedet.

Annonce:

Da familien natten til mandag blev ringet op og orienteret om, hvor skidt det stod til med Khurram, tog de straks fra Brøndby ind til Amager Hospital for at være tæt på ham.
Flere i familien er taxivognmænd, så der var masser af biler at køre i. I starten var de 50 nærmeste familiemedlemmer samlet på hospitalet, senere - da han blev overflyttet til Glostrup Sygehus - var de over 100 familiemedlemmer samlet i sorg.

En sød dreng
Familien Waqar er stor og et godt eksempel på en velintegreret pakistansk familie. De har boet i Danmark siden midten af 1960'erne, og børnene er veluddannede og velopdragne. Khurram var en ud af en søskendeflok på seks -tre drenge og tre piger.

En lillebror løb i går rundt og legede foran huset, og han har svært ved at forstå, hans storebror er væk for altid.

Ifølge kvinderne i familien deltog Khurram søndag i en stor familiefest med masser af god mad, mennesker og godt humør i hjemmet i Brøndby. Da han kørte mod København om aftenen, troede familien blot, han var gået i seng.

Nu står sengen på værelset så gabende tom. Hans computer og tv står urørte hen. Et gammelt billede af ham selv i en lidt for stor gul blazer hænger på væggen.

Annonce:

- Han var sådan en sød dreng. Religiøs og dygtig til sin skole. Meget vellidt og hjælpsom, fortæller familien i munden på hinanden. Hans navn betyder på pakistansk 'at være glad', og glad, synes familien også, han altid har været.

Så snart liget af den 19-årige mand bliver frigivet af politiet, vil den store familie-klan flyve til Pakistan for at få ham begravet på muslimsk maner.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
’Man behøver ikke have ondt af Joachim, men...’
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: