Matros druknede under redningsaktion

redningsbåd tippet rundt af høj sø

Under en meget vanskelig redningsaktion i Nordsøen natten til tirsdag druknede en matros fra redningsskibet "Vestkysten", da han forsøgte at undsætte syv søfolk fra et tyskejet fragtskib i nød.

Den omkomne er Ole Stie Olesen fra Thyborøn. Han blev 56 år, oplyser politiet i Holstebro.

I den kraftige storm var coasteren "Faros" mandag sidst på eftermiddagen kommet i vanskeligheder godt 40 sømil vest for Hvide Sande. Skibet fik slagside, og det blev nødvendigt at evakuere de syv søfolk.

Fra Thyborøn var redningsskibet "Vestkysten" dirigeret ud til coasteren "Faros". Det viste sig umuligt for en helikopter at hejse besætningen op fra skibet. Bølgerne var 12-15 meter høje, meldte helikopterpiloten til Søværnets Operative Kommando i Århus.

Efter nogen tid lykkedes det for de nødstedte søfolk at få en redningsflåde i vandet, og samtidig satte "Vestkysten" en redningsbåd ned i bølgerne for at undsætte søfolkene.

Da der var otte mænd i redningsbåden, blev den ramt af en høj sø. Den tippede rundt, og alle røg i havet. Blandt dem var den 56-årige matros.

Alle blev bjærget efter en formidabel indsats, oplyste Søværnets Operative Kommando. Men matrosen var livløs, og det var ikke muligt at genoplive ham.
/ritzau/