Nyt stort røveri i Sverige

En Securitas optællingscentral i Jönköping lænset for penge fredag morgen. Politiet frygter at røverne har efterladt bombe på flugtvejen

Vagtselskabet Securitas' optællingscentral i den svenske by Jönköping blev klokken 07.35 fredag morgen udsat for væbnet røveri.

- En af vores filialer er blevet røvet, og politiet er på stedet, siger Johan Eriksson fra Securitas til Tidningarnas Telegrambyrå (TT)

Vidner fortæller om et kortvarigt, professionelt udført røveri udført af fire til syv bevæbnede røvere, der brugte tre biler og en motorcykel ved forbrydelsen.

- De brugte en Chevrolet Pickup som rambuk og kørte den ind gennem porten til optællingscentralen. Derefter stak de af - to på motorcyklen og de øvrige i en Saab og en VW Golf. Det hele var overstået på to minutter, siger et vidne til TT.

Der blev ikke løsnet et eneste skud ved røveriet, hvor røverne pacificerede fire vægtere ved at låse dem inde.

Røverne forlod optællingscentralen med fem tunge sække.

Frygt for bombe
Røverne har muligvis garderet sig mod alt for ivrig jagt fra politiets side.

Efter røveriet blev politiet opmærksomme på en bil der holdt parkeret i det vestlige Jönköping på røvernes mulige flugtrute. Politiet frygter at bilen indeholder en bombe og har derfor måttet evakuere flere bygninger og har tilkaldt sprængstofeksperter.