Annonce:
Annonce:

Nu sendes stewardesse-morderen hjem

Dobbeltmorderen Marian Clita har opgivet kampen om hjemsendelse til usle afsoningskår i Rumænien - og byretten har netop afgjort at udvisningen af Danmark skal effektueres

Marian Clita har klaget adskillige gange over sin udvisningsdom. Nu er det endelig afgjort, at han sendes retur. (Foto: Kristian Linnemann)
Marian Clita har klaget adskillige gange over sin udvisningsdom. Nu er det endelig afgjort, at han sendes retur. (Foto: Kristian Linnemann)
Annonce:
Følg Krimi

Han har kæmpet med næb og klør. For alt i verden har den dømte dobbeltmorder Marian Clita ikke ønket at vende tilbage til sit fødeland Rumænien. Siden han i februar 2011 blev idømt 14 års fængsel for det bestialske drab på den norske stewardesse Vera Vildmyren, har han nemlig nydt godt af en fredelig og velforplejet hverdag - hidtil i Nyborg Statsfængsel, nu i Østjyllands Fængsel.

Men trods klager til justitsministeriet og ombudsmanden, ankesager, appelsager og forhaling af hjemsendelsesprocessen har den i dag 61-årige morder nu overraskende accepteret at skulle forlade Danmark. Samtidig har Københavns Byret for kort tid siden stadfæstet udvisningsdommen fra 2011.

Veras morder skal hjem til rumænsk rædsels-fængsel
Veras morder vil blive i Danmark

Annonce:

Stadig en fare
- Det er et retskrav for udvisningsdømte, der har siddet fængslet i over to år, at deres udvisningssag skal prøves igen ved retten. Her skal der tages stilling til, om deres personlige forhold har ændret sig i mellemtiden, og om de fortsat udgør en reel trussel for det danske samfund, lyder det fra dommer Gitte Cordes fra Københavns Byret.

- Han har ikke selv protesteret imod udvisningen i denne sag, og der er intet i hans personlige forhold, der taler imod en hjemsendelse. Samtidig må man jo sige, at han stadig udgør en reel samfundsfare. Derfor har jeg afsagt kendelse om, at udvisningen opretholdes, konkluderer dommeren.

Statskassen skal betale drabsmands gæld
Rovdyret skal i bur i 14 år

Sendes hjem om kort tid
Dermed kan en reel enkeltbillet retur til Rumænien være den 61-årige fange i hænderne meget snart. Angiveligt inden for blot få uger, idet også de rumænske myndigheder allerede har samtykket om at modtage ham.

Annonce:

Den hårdkogte vaneforbryder - som dræbte den 42-årige Vera Vildmyren på hendes hotelværelse på Radisson Blu i København under et tyvetogt og efterlod hende død med slag fra et koben, en jernstang og 38 snitsår - har ellers nydt godt af de danske afsoningsforhold. Her har morderen både haft adgang til Playstation og tv og mulighed for selv at lave mad. Standarder der altså ligger meget langt fra de forhold, der vil møde ham, når han sætter fod på rumænsk jord igen.

Stewardesse slået til døde med koben
Her er politichefen, der fik Clita løsladt

Psykopatiske træk
Siden dommen ved Københavns Byret har Marian Clita ellers ihærdigt forsøgt at få omstødt, omgået og ikke mindst forhalet hjemsendelsen, der ellers blev slået fast ved den rumænske Højesteret så sent som i marts i år, efter Clita havde anket det danske justitsministeriums afgørelse til den rumænske Appelret.

Under retssagen i byretten fremhævede senioranklager Anne Birgitte Stürup Marian Clita som en personlighed psykopatiske træk.

- Han er fuldstændig kold over for andre behov end sine egne, beskrev hun i de afsluttende bemærkninger inden dommen.

Annonce:

Mordet i Danmark, hvor Clita uden blusel brød ind på Vera Vildmyrens hotelværelse og stille og roligt forlod det igen efter en vild kamp med den norske stewardesse, er heller ikke det eneste liv, han har på samvittigheden. Den kyniske tilværelse som morder indledte han allerede i 1985, hvor han slog en rumænsk systemkritiker ihjel.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Støjbergs første politiske udspil er at ramme folk i den tredje verden
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: