Olivers far: Dommen er dybt uretfærdig

Thomas Sørensen, der i Danmark har forældremyndigheden over Oliver, har i Østrig fået dom for bortførelse

Østrigske Marion Weilharter og danske Thomas Sørensen kæmper om deres søn Oliver. (Privatfotos)
Østrigske Marion Weilharter og danske Thomas Sørensen kæmper om deres søn Oliver. (Privatfotos)

Thomas Sørensen, der er far til den nu seksårige dreng Oliver, er skuffet og forundret over den dom på 12 måneders betinget fængsel, som en dommer i den østrigske by Graz torsdag idømte ham for at have bortført sønnen.

- Det er dybt uretfærdigt, og jeg kan ikke forstå den. Jeg har aldrig ønsket dette drama. Det eneste, jeg ønsker, er, at Oliver skal have begge sine forældre, siger Thomas Sørensen til Ritzau.

Olivers far får et års betinget fængsel

Han var torsdag aften på vej til Danmark efter retsmødet, og han overvejer nu, om han vil køre videre med sagen og anke dommen.

- Selv om jeg synes, det er en uretfærdig dom, er det hverken i Olivers eller andres interesse at blive ved med at træde rundt i denne sag, siger Thomas Sørensen.

Olivers far i retten: Sådan hentede jeg min søn

Han er blevet dømt for at hente sønnen til Danmark i april sidste år, efter at drengens mor havde taget ham med til Østrig uden farens accept.

En dansk domstol har givet faren forældremyndigheden over drengen.

Olivers far: Glædede mig til at se ham

Og det glemmer mange af de journalister, der torsdag var mødt frem for at dække sagen i retten, og derfor var det en hård oplevelse med til tider hetzstemning, påpeger Thomas Sørensen.

I Østrig er det opfattelsen, at moren har forældremyndigheden, og den østrigske domstol anerkender ikke de danske domstoles afgørelser.

- Jeg har til punkt og prikke fulgt de danske domstoles afgørelser, men retstilstanden er en anden i Østrig end i Danmark, siger Thomas Sørensen.

Landsret: Oliver skal blive i Danmark hos sin far

Den danske far fortæller, at han via advokater, statsforvaltningen og Familiestyrelsen har forsøgt at få en form for mægling med Olivers mor, som også har fået tilbud om samvær med drengen og om at se ham halvdelen af tiden.

- I over et år har moren nægtet at komme til Danmark for at se ham, så jeg har svært ved at se, hvad jeg mere kan gøre, siger Thomas Sørensen.