Annonce:
Annonce:

Transseksuelle Cecillia fik flækket kraniet

Transseksuelle Cecillia var blot en halv centimeter fra at miste livet, da hun tirsdag blev slået ned ved højlys dag med en hammer

Cecillia fik kraniebrud efter en mand af ukendte årsager slog hende ned med en hammer. (Foto: Jakob Jørgensen)
Cecillia fik kraniebrud efter en mand af ukendte årsager slog hende ned med en hammer. (Foto: Jakob Jørgensen)
Annonce:
Følg Krimi

Det kunne have gået langt værre, end det rent faktisk gjorde. For da en umiddelbart ukendt gerningsmand helt umotiveret slyngede en hammer ned i baghovedet på den 177 cm. høje transseksuelle Cecillia, flækkede hendes kranie og Cecillia gik ud som et lys.

- Så blev det bare sort for mig. Jeg husker ingenting. Jeg vågnede bare, da jeg lå på fliserne, mens der stod nogle mennesker over mig. Så fik jeg lige fundet min kærestes nummer på telefonen, og så gik jeg ud igen. Det skete flere gange, indtil jeg vågnede efter operationen næste dag.

Sådan fortæller den 48-årige Cecillia Mundt om det brutale overfald, der nu kræver hendes fulde tilstedeværelse i en hospitalsseng på Rigshospitalet.

Annonce:

Cecillia havde i tirsdags ellers taget turen fra Ringsted til København. Alskens ærinder som frisør og benvoks og hygge med veninderne skulle nås. Men kort før kl. 18 midt på Vesterbrogade ved Industriens Hus tæt på den befolkede Rådhuspladsen, gik hun pludselig ud som et lys. Bogstaveligt talt banket i jorden.

Transseksuel slået ned med hammer

Har fået metalplade i baghovedet
Hvorfor hun skulle slås ned, aner hun ikke. Men hun har valgt at 'råbe op', for at komme den meningsløse vold til livs.

- Guderne må vide, hvem det er, der kan finde på sådan noget. Jeg ved bare, at det her skal stoppes, og det skal stoppes nu. Den her hæmningsløse og uhensigtsmæssige vold skal stoppes, og derfor står jeg også frem som jeg gør. For det er for meget, og den der har gjort det her mod mig har været heldig. For havde han ramt bare en halv cm. ved siden af, så havde jeg været død nu. Det siger lægerne, fortæller Cecillia fra sin sygeseng.

Annonce:

Sporene fra overfaldet taler for sig selv. I Cecillias baghoved klæber nu et blodigt plaster efter, at lægerne har indopereret et lille titanium-trådnet ind i baghovedet, som erstatning for de kraniestykker, der blev smadret og ikke kan gendannes af sig selv. På issen og flere steder i ansigtet og på hænderne vidner adskillige andre sår om de skader hun fik, som følge af faldet, da hun ramte jorden.

Meldte sig selv for overfald med hammer

Hatecrime måske bag overfald
Cecillia blev født som mand. Men for to år siden, i en alder af 46, besluttede hun at skifte køn. Hormonbehandlinger, høje hæle og dametasker er nu blevet en del af hverdagen. Ligesom enkelte skældsråb eller hån fra andre folk, som skuler skævt til den kønsskiftende krop, også har sneget sig ind som en del af livet. End ikke politiet kunne ifølge Cecillia se, at hun oprindeligt var en mand. Ikke før de så hendes cpr-nummer. Men om overfaldet i tirsdags bunder i en reel hatecrime, eller der ligger noget helt andet bag, er politiet fortsat i gang med at undersøge.

Annonce:

- Jeg kan ikke svare på om overfaldet skyldes mit køn. Men jeg skjuler mig ikke som transseksuel. Jeg er åben med det, og jeg skjuler det ikke. Om der er en sammenhæng, det ved jeg ikke. Men min veninde bemærkede dog en mand i bussen, der kiggede på os, men det behøver ikke betyde noget. Men det er jo fuldstændig meningsløst at gøre, og så det tidspunkt på dagen. Jeg kan forstå, hvis jeg havde generet nogen, men jeg kan ikke engang gøre en flue fortræd.

- Jeg vil også gerne i kontakt med dem, som hjalp mig efter overfaldet, så jeg kan takke dem. Der var en som ringede til min kæreste og en jordemor, som hjalp mig. Men jeg besvimede flere gange, så jeg fik aldrig deres navne.Sigtet for grov vold
Få timer efter interviewet med Cecillia på Rigshospitalet, havde den mistænkte gerningsmand meldt sig selv til politiet over telefonen. Lige præcis dét, som hans offer via Ekstra Bladet netop ville opfordre ham til. Nyheden om anholdelsen modtager hun da også med glæde.

- Det var dejligt. Altså hvis det er den rigtige, så er det dejligt, at han har meldt sig, udbryder hun over telefonen og fortsætter:

- Jeg bærer ikke nag, men jeg vil da gerne se ham ind i øjnene og høre, hvorfor du gjorde det?

Annonce:

Københavns Politi skal nu afhøre den 21-årige mand, der er sigtet for grov vold mod Cecillia Mundt, og vurdere, om han skal fremstilles i grundlovsforhør i morgen.

I videoen ovenfor kan du selv høre Cecillia fortælle om det voldsomme hammer-overfald.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

På Ekstra Bladet skyder vi på alle
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bag om dansk politik

Vis alle artiklerne

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: