Cecillia: Voldsmanden er fuld af løgn

Den 48-årige transseksuelle, der blev slået ned med en hammer, talte slet ikke med voldsmanden inden overfaldet. Den sigtede påstår, han blev kaldt 'møgperker'

Cecillia Mundt er rystet over voldsmandens forklaring i dommervagten. De to havde aldrig talt sammen, før han slog hende ned. (Foto: Jakob Jørgensen)
Cecillia Mundt er rystet over voldsmandens forklaring i dommervagten. De to havde aldrig talt sammen, før han slog hende ned. (Foto: Jakob Jørgensen)

- Det er helt sygt, det han kommer med. Jeg er ikke racist og kunne ikke drømme om, at kalde nogen for 'møgperker'.

Den 48-årige transseksuelle Cecillia Mundt er chokeret over den 21-årige voldsmands forklaring i Københavns dommervagt i dag.

Her påstod han, at motivet til hans brutale overfald med en hammer på Cecillia Mundt på Rådhuspladsen ikke skyldtes, at hun er transseksuel, men at hun kaldte den 21-årige for 'møgperker'.

Derfor slog jeg transseksuel med hammer

Den 21-årige kokkeelev hævder, at han tilfældigt mødte Cecillia Mundt ved Hovedbanegården og spurgte 'hvorfor hun så sådan ud' med henvisning til, at hun var klædt som kvinde.

Cecillia Mundt skiftede køn, da hun var 46 år, og i dommervagten hævdede den sigtede, at han fik besked på, at 'det ikke ragede ham' og så blev han kaldt 'møgperker'. Derfor fulgte han efter Cecilla Mundt til Rådhuspladsen, hvor han slog hende ned bagfra med en gummihammer, som han tilfældigt havde i tasken.

- Har aldrig talt med ham
- Det er simpelthen noget, han selv finder på. Jeg har aldrig mødt ham eller snakket med ham. Jeg aner ikke, hvordan han ser ud og ingen stoppede mig eller talte til mig, før jeg mærkede slaget bagfra og faldt om, siger Cecillia Mundt fra sin sygeseng til Ekstra Bladet.

Transseksuelle Cecillia fik flækket kraniet

Hun er overbevist om, at overfaldet er et hatecrime, der skyldes hendes seksuelle orientering, som hun er helt åben om.

- Hvis nogen spørger mig, så forklarer jeg dem, at jeg er transseksuel. Det er ikke noget, jeg skjuler. Mine naboer er af anden etnisk herkomst og de respekterer mig 100 procent som kvinde. Jeg ville aldrig kalde nogen for 'møgperker', siger Cecillia Mundt.

- Det hele blev sort
Cecillia Mundt havde spist sammen med en veninde, der er journaliststuderende og som har lavet et eksamensprojekt om transseksuelle, da hun gik mod Rådhuspladsen og sendte en sms undervejs. Pludselig mærkede hun slaget i baghovedet og det hele blev sort.

Ifølge lægerne var hun i potentiel livsfare. Blandt andet var et stort stykke knogle trykket ind i kraniet.

Voldsmandens forklaring om, at han 'kun' brugte en gummihammer, tror hun heller ikke på.

- Jeg mangler et stykke af kraniet resten af livet. Det kan en gummihammer ikke gøre, siger Cecillia Mundt. Lægerne har indopereret et titanium trådnet i baghovedet i stedet for de knuste kraniestykker.

- Jeg ved ikke, hvornår jeg kommer hjem. Der går nok et stykke tid. Jeg har stadig kraftige smerter og har fået øget dosis af den smertestillende medicin. Det går langsomt for eksempel med at sende en sms, siger den 48-årige.

Cecillia Mundt har kun medlidenhed med voldsmanden.

- Jeg vil gerne møde ham og spørge ham, hvorfor han har gjort det. Han må være syg og har brug for hjælp, siger hun.

Den 21-årige har to tidligere voldsdomme og er prøveløsladt.