Politiet giver op i 'Pernille-sagen'

Efter to års yderligere efterforskning har Østjyllands Politi besluttet at standse efterforskningen i sagen om 14-årige Pernille Oldenborg Lind

Følg Krimi

Annelise Lind får aldrig at vide, hvad der præcist skete den Skt. Hans Aften 2006, da hun og eksmanden Henning ved midnat vendte hjem til synet af deres døde datter.

14-årige Pernille Oldenborg Lind sad overskrævs på et gelænder og hang delvist i et lagen bundet om halsen. Beviserne pegede på, at teenageren havde taget sit eget liv, og politiet lukkede sagen efter få dage.

Sagen genåbnet
Men familien nægtede at tro på, at den unge pige havde begået selvmord, så efter flere års pres blev sagen genåbnet i februar 2011.

- Jeg havde efter afhøringen en grim fornemmelse af, at de bare laver alibi-arbejde for at lukke munden på mig. Det virkede ikke helhjertet, sagde moderen Annelise Lind dengang til Ekstra Bladet.

Ikke flere spor
Dog har der ikke været nye afgørende spor, der har kunnet bevise, at Pernille Oldenburg har været udsat for noget kriminelt. Og nu er sagen blevet lukket igen.

Chefanklager undersøger igen Pernilles død

- De seneste to års efterforskning har ikke kunnet påvise en rimelig formodning om, at der har været begået noget strafbart. Vi har vendt og drejet hver en sten i denne sag, siger fungerende politiinspektør Michael Weiss til Ekstra Bladet.

Alt er undersøgt
Michael Weiss siger også, at det var for familiens skyld, at politiet genåbnede sagen. Og han håber nu, at det har givet noget ro.

- Det er vores ønske og håb, at de sidste to års arbejde har skabt en vished og en tillid til, at politiet har efterforsket alle vinkler og alle spor i denne ulykkelige sag. Jeg tror aldrig man kommer over, at ens datter mister livet. Men forhåbentlig ved moderen nu, at vi har gjort alt for at finde ud af, hvad der skete den aften, siger han.

Afhørt i fem år gammel sag om piges død

- Ønsket fra 2006, om en undersøgelse af en række forhold, er nu efterkommet. Dog har det, på grund af den tid der er gået, ikke været muligt at få undersøgt det anvendte lagen og telefonbeskeder, men der er nu skabt en ro, der gør det lettere, at komme videre, på trods af tabet af Pernille, siger moren Annelise Lind i en pressemeddelelse.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Fronten forstærkes - velkommen til Finland og Sverige

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+