Et-årig dreng kvalt i et stykke rugbrød

Politiet rutinemæssigt involveret i undersøgelse af kvælningsulykke hos dagplejer

Det var et stykke rugbrød, der kvalte den et-årige dreng hos sin dagplejemor i Holsted. (Foto: Google Map).
Det var et stykke rugbrød, der kvalte den et-årige dreng hos sin dagplejemor i Holsted. (Foto: Google Map).

Ved du noget? Så tip os på 1224@eb.dk eller sms/mms til 1224 (alm. takst)

Det var et stykke rugbrød, der satte sig fast i halsen på en et-årig dreng, der i går døde under frokosten hos sin dagplejemor i Holsted - for øjnene af tre andre børn i dagplejen, erfarer Ekstra Bladet fra en kilde tæt på familien.

- Det gik hurtigt, vel nok kun et halvt minut. Rugbrødsstykket satte sig fast, luftvejene lukkede og læberne blev blå. Dagplejemoderen forsøgte at hjælpe straks hun så, drengen havde problemer. Men da var det for sent, fortæller vedkommende til Ekstra Bladet.

Drengen blev kørt til Sydvestjysk Sygehus i Esbjerg, hvor hans liv ikke stod til at redde.

Populær dagplejemor

Forældrene og deres to andre børn i 6-9 års alderen er selvsagt stærkt berørte og ulykkelige.

- Det er virkelige tragisk for alle. Forældrene har det af gode grunde helt forfærdeligt. Det gælder også dagplejemoderen. Hun er en populær og afholdt dagplejemor i Holsted. Hun er dybt ulykkelig over det, der skete.

Så vidt Ekstra Bladet erfarer er alle hendes dagplejebørn straks blevet flyttet til andre dagplejemødre, så hun kan komme til sig selv oven på den tragiske hændelse i hendes hjem.

Alt tyder på ulykke
Begivenhedsforløbet bekræftes af Nicolai Hølmkær, der har sagen hos lokalpolitiet i Esbjerg.

- Som vi har fået det oplyst, så var det et stykke rugbrød, der satte sig fast. Drengen var ikke alene, men var omgivet af andre børn og af sin dagplejemor, da ulykken skete, siger han.

- Når vi er indblandet så er det ikke udtryk for, at vi tror noget kriminelt er foregået. Det er en fast procedure, at vi rykker ud, når et menneske dør under usædvanlige omstændigheder. Vi har talt med de relevante personer og har ikke grund til at tro noget andet end, at det er en ualmindelig tragisk ulykke.

Ligsyn og obduktion
Men dermed er sagen ikke endelig lukket.

- Vi kan ikke med sikkerhed fastslå dødsårsagen. Teoretisk set kan der også være tale om sygdom. For at være hundrede procent sikre skal der foretages ligsyn og - afhængigt af resultatet af det - måske også obduktion.

Det foregår i morgen på Odens Universitetshospital.

Den tragiske ulykke skete i Holsted. (Foto: Google Maps) Krimi Et-årig dreng død i dagpleje