Tøjet blev flået af ofre i fyrværkeriulykke

De to tiltalte i sagen om den voldsomme eksplosionsulykke i Andst vil have mildere straf i Vestre Landsret

Flere hundrede naboer måtte evakueres efter den voldsomme eksplosion. (Foto: LLN Press)
Flere hundrede naboer måtte evakueres efter den voldsomme eksplosion. (Foto: LLN Press)

Den voldsomme eksplosionsulykke i Andst den 8. oktober 2011 får nu endelig sin afslutning, når Vestre Landsret i Esbjerg på mandag behandler ankesagen mod de to tidligere dømte bagmænd i sagen.

I april sidste år blev mændene på 42 og 34 år idømt henholdsvis et års fængsel og tre måneders fængsel.

Eksplosionen på den tidligere CF-gård i Sdr. Andst ved Vejen, der dræbte kæresteparret Hanne Voss og Allan Gormsen Schultz, var så voldsom, at alt tøj blev flået af dem.

De to stærkt medtagne lig blev fundet med knuste kranier og svære brandlæsioner i bunker af murbrokker og brændende bilvrag.

Ofre for krudtulykke satte livet på spil

De tiltalte mænd havde sammen med de afdøde Hanne Voss og Allan Gormsen-Schultz indrettet en fabrik til fremstilling af fyrværkeri i de to tidligere CF-Garager, og de havde fremstillet et større antal kanonslag, svarende til ikke under 500 kilo kaliumperchlorat og 250 kilo aluminiumspulver, da det hele eksploderede en lørdag formiddag.

Den 42-årige forklarede i byretten af afdøde Allan Gormsen-Schultz og den 34-årige medtiltalte var ansat på fyrværkerifabrikken Mermaid, og at det var Gormsen-Schultz, der bad den 42-årige skaffe materialerne til fremstilling af fyrværkeriet.

De to mænd er tiltalt for handel med ulovligt fyrværkeri og andre effekter til fremstilling af kanonslag samt paragraf 252, der handler om at volde nærliggende fare for nogens liv eller førlighed.

De to tiltalte har anket til formildelse, mens anklagemyndigheden vil have straffen skærpet.