Rumænsk tyvebande dømt: Stjal på caféer

Fem rumænere blev i dag idømt fængselsstraffe og udvist for tricktyverier på caféer og restauranter i København

Rumænere valfarter til København for at tigge og stjæle. En rumænsk bande blev i dag dømt for tyveri af 40 smartphones. (Foto: Andreas Szlavik)
Rumænere valfarter til København for at tigge og stjæle. En rumænsk bande blev i dag dømt for tyveri af 40 smartphones. (Foto: Andreas Szlavik)
Følg Krimi

Fire rumænske mænd og en kvinde fik i dag hver tre måneders fængsel og blev udvist i seks år for en stribe tricktyverier i København.

De stjal 40 smartphones fra den 3. april til den 16. april til en værdi på cirka 215.000 kr.

Vrede beboere: Rumænere hærger vores bydel

Tyverierne blev begået ved brug af 'papirtricket'. Rumænerne lod som om de tiggede og viste et tiggerpapir i A4 størrelse med ulæselig skrift.

Rumænerne henvendte sig til cafégæster, der typisk havde deres mobil telefon liggende på bordet.

Tyvene lagde 'tiggerpapiret' hen over telefonen eller skabte forvirring, så de kunne stjæle telefonen fra bordet eller fra en lomme.

Københavns Byret fandt de fem rumænere skyldige i, i forening og efter forudgående aftale, at være rejst til Danmark for at stjæle.

En del af telefonerne blev fundet af politiet på et hotelværelse på Nørrebro, hvor rumænerne boede sammen. En sjette tiltalt rumæner blev frifundet, fordi retten mente, at han havde en for perifer tilknytning til værelset med telefonerne.

Begik tyverierne i fællesskab
- Jeg er meget tilfreds med, at retten delte vores opfattelse. Nemlig at tyverierne blev begået af de tiltalte i forening, selvom det var forskelligt, hvilken af de tiltalte, der i det konkrete tilfælde stjal telefonen. Det var et fælles projekt for gerningsmændene, siger anklagerfuldmægtig Sarah Kublitz, Advokatur City, Københavns Politi.

Siden anholdelsen af de seks rumænere, er antallet af anmeldelser om tricktyveri af smartphones i København faldet drastisk.

Rumænerne blev anholdt den 16. april efter at en patrulje fra Station Citys operative tyverigruppe under patrulje på Strøget fik to anmeldelser på kort tid om tyverier af iPhones fra gæster på to cafeer i Indre By tæt på Strøget og Vimmelskaftet.

Tyverierne blev begået med 'papirtricket'. Efterforskningen førte til et hotel på Nørrebrogade, hvor de fem rumænske mænd og kvinden blev anholdt. Ved ransagningen blev fundet syv iPhones og en HTC smartphone.

Seneste nyt

Partimoder Pia kan ikke slippe magten

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.