Rocker i praktik som cykelsmed: Begik nye indbrud i arbejdstiden

Kriminalforsorgen sendte en dømt Bandidos-rocker i praktik som cykelsmed. Men i stedet for at gå på arbejde, begik han nye villaindbrud med to venner

Følg Krimi

Mens en Bandidos-rocker afsonede fem et halvt års fængsel i Vridsløselille Statsfængsel for blandt andet 33 indbrud, sendte Kriminalforsorgen ham i praktik hos en cykelsmed.

Han fik fri fra fængslet hver dag for at gå på arbejde. Men cykelsmeden så ikke meget til sin praktikant, der i stedet hærgede rundt på Sjælland med to venner og begik stribevis af nye villaindbrud. Han begik også indbrud, når han ofte havde weekendorlov fra statsfængslet.

I dag stak retten i Lyngby en ny 'regning' ud til Bandidos-rockeren og de to venner, der til sammen fik 12 et halvt års fængsel for organiserede indbrud.

Rockeren, 35, der er fuldgyldigt medlem af Bandidos, fik tre års fængsel, mens vennerne på 29 og 33 år, der ifølge politiet er relaterede til rockeren, fik henholdsvis fem og fire et halvt års fængsel.

Gik efter jægere med våben
Det vejede tungt i straffene, at den 29-årige og den 33-årige blev dømt for to indbrud, hvor de stjal en masse våben, blandt andet jagtrifler, haglgeværer og ammunition. Våbnene blev opbevaret i våbenskabe, og politiet mener, at de blandt andet gik målrettet efter jægere, fordi der stort set ikke blev stjålet andet end våben fra disse villaer.

De dømte ankede på stedet til frifindelse. Anklageskriftet omfattede 92 forhold, men de blev frifundet for en del af tiltalen. Dommen omfatter blandt andet 42 villaindbrud.

Sagen er optrevlet af politiets Task Force Indbrud, der går målrettet efter kriminelle, der organiserer indbrudstogter.

Da de tre blev anholdt i efteråret sidste år, fandt politiet ud af, at de havde aktuelle planer om at begå indbrud på ni konkrete adresser i Nordsjælland. Politiet fandt en liste med de ni velhaver-adresser, hvor tyvene mente, der var noget at hente.

Det var fundet af deres 'indbrudsbil' i Valby, hvor der lå en masse våben, der satte politiet på sporet. Indbrudstyvene blev overvåget, og da politiet slog til mod deres lager med tyvekoster, en garage klos op ad jernbaneterrænet i Valby, dukkede en masse tyvegods op.

Indbrudstyvene gik især efter designermøbler, dyr elektronik og nappede også gerne en dyr bil, hvis den holdt i garagen ved villaerne.

Mere fra Ekstra Bladet+

Den 4. november 2020 forgreb Danmarks regering sig på demokratiet

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind