Annonce:
Annonce:

Danske ludere presset ud af Vesterbro

Østeuropæere og afrikanere har delt gadeprostitutionen i København mellem sig. Danske prostituerede er efterhånden presset væk af konkurrenter, der dumper priserne

Rumænske prostituerede præger gadebilledet på Vesterbro. Otte formodede bagmænd er fængslet og endnu tre jages. (Foto: Jacob Ehrbahn/Polfoto)
Rumænske prostituerede præger gadebilledet på Vesterbro. Otte formodede bagmænd er fængslet og endnu tre jages. (Foto: Jacob Ehrbahn/Polfoto)
Annonce:
Følg Krimi

Politiet er i færd med at optrevle en ring af rumænske bagmænd, der med hård hånd har styret gadeprostitutionen på Vesterbro i København. Efterforskningen viser, at østeuropæere - først og fremmest rumænere - nærmest har overtaget gadeprostitutionen sammen med afrikanske prostituerede.

Danske kvinder er efterhånden presset væk fra gaderne af de udenlandske konkurrenter, der har dumpet priserne på sex.

I går blev en 51-årig kvinde og en 40-årig mand udleveret fra Bukarest i Rumænien til dansk politi, og i dag blev begge varetægtsfængslet til den 16. juli i Københavns dommervagt.

Politiet sigter dem for menneskehandel med en gruppe rumænske prostituerede, der er blevet hentet til København for at sælge sex på Vesterbro.

Annonce:

Den 29. maj fik politiet varetægtsfængslet seks formodede rumænske bagmænd. Den 51-årige og den 40-årige blev efterlyst med international arrestordre, og de blev anholdt af rumænsk politi den 16. og den 19. juni.

Tre jages internationalt
Politiet jager endnu tre formodede bagmænd, der også er internationalt efterlyst.

Mistænkte varetægtsfængslet

Både bagmændene og de prostituerede kvinder, der er i begyndelsen af 20´erne, kommer fra samme område i Rumænien på grænsen til Serbien. Da politiet slog til blev fem rumænske kvinder, der havde boet sammen med flere bagmænd, 'befriet' og fik tilbudt hjælp fra Center Mod Menneskehandel.

Efterforskningsleder Carsten Ahrends siger til Ekstra Bladet, at 16-18 kvinder formodes at have arbejdet for bagmændene, men at kvinderne ikke har ønsket at samarbejde med politiet. De formodes at have arbejdet i København i cirka seks måneder.

Sexpriser dumpet
- De østeuropæiske prostituerede har dumpet priserne, så et samleje koster 300 kr. Rumænerne dominerer ret kraftigt, men der er også kvinder fra Litauen og Ukraine, siger politikommissær Carsten Ahrends.

Annonce:

Politiet siger, at bagmændene til de østeuropæiske og de afrikanske prostituerede har delt byen mellem sig.

- Vi kan se, at de har indgået en aftale. Rumænerne arbejder i dagtimerne og afrikanerne om aftenen og natten, siger Carsten Ahrends.

- Der er stort set ingen danske narkoprostituerede tilbage på Vesterbro, siger Carsten Ahrends.

12 bagmænd sigtet for menneskehandel

Øst-kvinderne arbejder på Istedgade på strækningen fra Gasværksvej til Hovedbanegården, særligt omkring en bestemt sexklub i Istedgade.

Efterforskningen mod de rumænske bagmænd har kørt siden nytår med observationer og aflytninger. Derfor har politiet et godt billede af, at de rumænske kvinder er blevet rekrutteret og bragt til København, hvor de er blevet huset i lejligheder og på pensioner.

De har været under voldsomt pres, og har ikke har nogen steder at få hjælp. Derfor mener politiet, at bagmændene står bag menneskehandel og ikke 'kun' rufferi.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Støjbergs første politiske udspil er at ramme folk i den tredje verden
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: