TV: Anholdelse på Nørrebro: Går politiet for langt?

Førende forsvarsadvokater mener, politiet er gået for langt i denne video fra en voldsom anholdelse på Nørrebro. Døm selv

Følg Krimi

Se episoden i videoen herover - og kontakt os, hvis du ved du noget om denne sag. Var det dig, der blev anholdt ? Kontakt os på sms 1224 (koster alm. takst) eller på mail 1224@eb.dk.

En vinteraften på Nørrebro i København får en mand i håndjern sit hoved presset hårdt op ad væggen af en politibetjent ud for et parkeringshus på Blågårdsgade i København.

Betjenten holder ham hårdt fast og vrider hovedet rundt på ham, hvorefter han lægger ham ned på jorden. Da manden rejser sig op igen, bliver han skubbet hårdt mod betonmuren.

Det må betjente ved anholdelse

Ekstra Bladet har vist videoen til to af landets førende forsvarsadvokater, der kalder episoden for ’ydmygende’ og ’i strid med politiloven’.

- Politimanden går ud over sine beføjelser. Det er helt unødvendigt, det han gør i den situation, siger forsvarsadvokat Henrik Stagetorn.

Hovedet vredet om
På optagelsen kan man se den anholdte blive holdt op mod muren med fysisk magt af en politibetjent samtidig med, at betjenten indimellem vrider og presser hans hoved nedad med hænderne, hvori han også har en hvid genstand, der kan være en politi-notesblok.

Politimænd amok over digital gabestok

Lagt ned og skubbet
Bagefter bliver den anholdte lagt ned på betongulvet inde i parkeringshuset. Bag politibilen kan man se betjenten, der bukker sig ned over den anholdte. Efterfølgende rejser den anholdte sig op.

Til sidst griber betjenten fat om den anholdte mand og skubber ham gentagende gange ind i væggen. Videoen er optaget den 12.2.2013 omkring klokken 23.30 med et videokamera af en 45-årig mand, MK, der ikke ønsker at stå frem med sit fulde navn.

De nærmere omstændigheder omkring anholdelsen er ukendte. Den Uafhængige Politiklagemyndighed har nu igangsat en undersøgelse af sagen på baggrund af Ekstra Bladets henvendelse.

Politiet: Ingen kommentarer
Københavns Politi har ingen kommentarer, så længe sagen ikke er afgjort.

’Da det drejer sig om politiets eventuelle overskridelse af magtbeføjelserne, skal sagen behandles af Den Uafhængige Politiklagemyndighed, som må vurdere, hvorvidt der er grundlag for at undersøge sagen nærmere. Sagen vil derfor blive forelagt Den Uafhængige Politiklagemyndighed. Københavns Politi har på den baggrund ingen bemærkninger til indholdet af videoen, idet Politiklagemyndighedens vurdering afventes’, skriver Københavns Politis kommunikationsafdeling i en mail til Ekstra Bladet.

LÆS MEGET MERE I EKSTRA BLADET TORSDAG:

- Forsvarsadvokater: Det er en ydmygelse

- Sådan klager du

- Sådan er reglerne: Det må ordensmagten

Mere fra Ekstra Bladet+

LIGE NU
Uduelighed er ingen hindring for millionløn
LIGE NU

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+