Annonce:
Annonce:

Kemisk kastreret pædofil vil løslades: Min interesse for børn er væk

Forvaringsdømte Danni Frank Tofte Hansen bad indgående Østre Landsret om retten til at blive prøveløsladt

Danni Frank Tofte Hansen vil på fri fod. (Arkivfoto: TV3)
Danni Frank Tofte Hansen vil på fri fod. (Arkivfoto: TV3)
Annonce:
Følg Krimi

Står det til Anstalten ved Herstedvester, hvor den forvaringsdømte Danni Frank Tofte Hansen har brugt de seneste 12 år af sit liv, så skal han fortsat været fængslet i forvaring på ubestemt tid.

Det mener byretten og statsadvokaten også.

Men Danni Frank Tofte Hansen mener selv, at han er klar til mere frihed. Og derfor forsøgte han - sammen med sin forsvarer Claus Bonnez - mandag at overbevise Østre Landsret om, at han skal prøveløslades.

Kendelse: Pædofilidømt skal blive på anstalt

- Kravet om, at den dømte skal være til nærliggende fare for andres liv, legeme, helbred eller frihed, er simpelthen ikke længere til stede, argumenterede forsvarsadvokaten og fik i retten opbakning af overlæge Elisabeth Pleidrup.

Hun har arbejdet med den pædofilidømte mand i flere år og forklarede blandt andet, at Danni Hansen er blevet kemisk kastreret og dermed ikke kan føle seksuel ophidselse.

Annonce:

- Incitamentet for at begå den slags forbrydelser er der ikke mere. Den 'ophidselse' og energi til at handle findes ikke længere - og derfor er der ikke en væsentlig fare for, at han begår en ligeartet forbrydelse, lød det fra Elisabeth Pleidrup.

'Jeg føler mig på sikker grund nu'
Selv tog Danni Hansen, der mødte op i retten i et par cowboybukser, en gråstribet trøje og et blåternet slips, også ordet, da han fik muligheden.

- Jeg har personlig rigtig meget fortrydelse for mine handlinger. Det skal jeg lære at leve med, lød det fra Danni Hansen, der senest er dømt for at have forgrebet sig på tre børn i 6-10 års alderen. Han har desuden flere lignende domme bag sig.

- Jeg har eftertænkt mine udgange fra fængslets og overvejet, om der var en unormal interesse for børn. Men det var der ikke. Jeg føler mig selv på sikker grund nu. Måske har jeg været manipulerende og utroværdig engang - men det er en saga, fortsatte han.

Pædofilidømt: - Jeg er syg og vil løslades

Men anklageren er ikke enig. Og det samme gælder Anstalten ved Herstedvester, hvor Danni Hansen har siddet fængslet siden 2000.

Annonce:

- Anstalten kan ikke anbefale, at forvarede prøveudskrives, lyder det således i den seneste skriftlige melding - og det blev bakket op af fængselsfuldmægtig Anja Eliassen i retten mandag.

Hun argumenterede for, at det ikke er blevet bevist, at Danni Frank Tofte Hansen ikke vil forgribe sig på børn igen, hvis han sættes på fri fod. Under hele hendes forklaring sad Danni Hansen med en utilfreds mine, og flere gange afbrød han hende for at præcisere nogle faktuelle ting.

Filmede grov sex med pige på otte Filmede grov sex med pige på otte

Usikkerheden omkring hans færden, hvis han bliver løsladt, var også netop det, byretten lagde vægt på i kendelsen fra juni sidste år - altså at der ikke var tilstrækkelige beviser for, at Danni Hansen ikke længere er til fare for sine omgivelser.

Desuden lød det i begrundelsen, at kriminaliteten, der er begået, er af grov karakter, og at den pædofilidømte mand ikke igennem sine udgange har vist, at han er klar til at blive sat på fri fod.

Annonce:

Tofte Hansen blev dømt til forvaring i 2002 for tre overgreb, der fandt sted i perioden 1998-2000. De tre piger var alle mellem 6-10 år.

Et af overgrebene skete i hans daværende hjem på Samsø, hvor en ung pige flere gange var på overnattende besøg. Hun blev bedøvet og husker ikke selv overgrebene, men pigens mor genkendte sin datter på videooptagelser, som den pædofilidømte mand havde optaget.

Pædofil idømt forvaring Pædofil idømt forvaring

En anden pige blev misbrugt i perioden mellem januar 1998 og marts 2000 på et toilet i en McDonalds-restaurant ved Viborg og på toilettet i et varehus i Viborg. Overgrebet optog Danni Frank Tofte Hansen også på video.

Det sidste overgreb fandt sted hos Danni Frank Tofte Hansens egen mor i Vallensbæk i sommeren 2000. Her tog han pigen på brysterne og forsøgte at overtale hende til at posere på nøgenbilleder mod betaling.

Der bliver afsagt kendelse i sagen om prøveløsladelse om en uge - mandag 5. august.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
’Man behøver ikke have ondt af Joachim, men...’
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: