TV: Hel sigøjnerfamilie på tiggerferie

Se her, hvordan sigøjnerfamilie tigger i København ved hjælp af to kørestole

Følg Krimi

Ved du noget ? Ved du hvor tigger-familien opholder sig i Danmark ? Kender du lignende eksempler ? Tip os på sms 1224 (koster alm. takst) eller på mail 1224@eb.dk

VIDEOREPORTAGE: JAN UNGER

Ekstra Bladet har i flere dage fulgt en sigøjnerfamilie fra Bulgarien, der optræder som tiggere i København. De anvender blandt andet to kørestole, men de to 'invalide', der tigger fra kørestolene i Københavns centrum, er dog langt fra lamme.

De kan selv rejse sig og gå efter 'fyraften', viser Ekstra Bladets observationer, som du kan se uddrag af i klippet over artiklen.

Den ene af tiggerne, en ung kvinde, har dog skæve fødder og går dårligt, men hun udnytter tydeligvis sin kørestol til at opnå medlidenhed fra danskere og turister, der går forbi og giver hende penge.

Sådan snydes du af falske invalide

Fra tidlig formiddag til ud på aftenen sidder hun i sin kørestol på Vesterbrogade og tigger penge med sit plastickrus.

Længere ude af Vesterbrogade sidder er andet familiemedlem i en kørestol, og han kan også selv rejse sig og gå ind i bulgarernes bil, når arbejdsdagen starter og slutter.

Mens de to 'invalide' sidder og tigger, er resten af den bulgarske klan også rundt om i København, hvor en ældre kvinde tigger tæt på Tivoli, hvor hun ser meget lidende ud med en astmaspray foran sig.

Hun virker dog noget mere frisk om morgenen, når familien starter på dagens aktiviteter med at parkere bilerne i Stenogade på Vesterbro, hvor de pakker 'udstyret' ud og fordeler dagens opgaver.

Ekstra Bladet har fulgt familien mandag og tirsdag i denne uge. Sidst på ugen er familien tilsyneladende forsvundet. Vi har eftersøgt dem onsdag, torsdag og fredag rundt om i København i forsøget på at få deres kommentar til deres tvivlsomme metoder.

Politiet rydder op blandt tigger-turister

Politiet har i øjeblikket stor fokus på østeuropæere, der tigger og begår småkriminalitet i Københavns gader til gene for beboere og turister.

Foreløbig er mindst 33 tiggere blevet sigtet og flere hundrede bortvist, blandt andet fra deres overnatningssteder i Københavns parker og grønne områder samt forladte erhvervsejendomme.

Det er strafbart at tigge i Danmark. Betleri er forbudt efter straffelovens § 197 og kan straffes med bøde eller op til seks måneders fængsel.

Praksis er, at tiggeren først får en advarsel af politiet, derefter en indskærpet advarsel og tredje gang falder en dom efter straffeloven.

Læs meget mere i Ekstra Bladet lørdag:

  • 'Miraklet' i Stenogade: Rejser sig fra kørestol og går
  • Politiet har sigtet tiggere i kørestole
  • Hel sigøjnerfamilie på tiggerferie

Ved du noget ? Ved du hvor tigger-familien opholder sig i Danmark ? Kender du lignende eksempler ? Tip os på sms 1224 (koster alm. takst) eller på mail 1224@eb.dk

Mere fra Ekstra Bladet+

'Tøsedrengen'

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind