Morddømt rocker smidt ud af Hells Angels

Fik 16 års fængsel for drab – smidt ud i bad standing

Thorsen er dømt for drabet på Ahmad Reza Jamali, der blev skudt på klos hold i nakken, mens han sad i sin bil på Refshalevej bag Christiania. (Foto: Thomas Lekfeldt)
Thorsen er dømt for drabet på Ahmad Reza Jamali, der blev skudt på klos hold i nakken, mens han sad i sin bil på Refshalevej bag Christiania. (Foto: Thomas Lekfeldt)
Følg Krimi

Drabsdømte Lasse Thorsen kan nu føje eks-rocker til sit cv.

Den tidligere fuldgyldige HA’er er nu smidt på porten i unåde af sine brødre. Det erfarer Ekstra Bladet fra kilder med indsigt i miljøet.

Under afsoningen fungerede han i en længere periode som talsmand for de HA’ere, der afsoner i Statsfængslet Østjylland. Kilderne beretter, hvordan magten tilsyneladende var steget ham til hovedet og, hvordan han desuden højrøstet bagtalte andre rockerbrødre.

Og det i sådan en trættende grad, at han rockerbrødre valgte at smide ham ud i såkaldt bad standing - en status, der nu hedder ’out’.

Likvideret hash-handlers bror anholdt

I juli 2010 fik Thorsen 16 års fængsel for drabet på Ahmad Reza Jamali, der tidligt om eftermiddagen 1. juli året før blev likvideret på Refshalevej ved Christiania.

Drabet på den 26-årige skal ifølge politiet ses i lyset af bandekrigen mellem HA og forskellige kriminelle indvandrergrupper, der på tidspunktet for drabet var i fuldt kog.

Enken brød sammen i retten

På daværende tidspunkt var Jamali figur i en hashring, der leverede hash til dele af Christianias Pusherstreet.

Samtidig plejede Jamali omgang med folk med tilknytning til HA’s fjender fra Blågårds Plads-grupperingen. Og det var sandsynligvis det, der kostede ham livet, vurderer kilder med indsigt i miljøet.

Frafaldne rockere fælder HA'ere i hobetal

Ud over en række dna-spor samt et fodaftryk på offeret bil, blev Thorsen også fældet af politiets daværende guldfugl - den tidligere rocker MFP, som havde lagt kortene på bordet og valgt at samarbejde med politiet.

Iskoldt hævndrab ved mindehøjtidelighed

Over for MFP – med hvem, han på et tidspunkt delte celle under varetægtsfængslingen – havde Thorsen pralet med drabet. Det kom frem under retssagen.

Lasse Thorsen begyndte sin rockerkarriere i HA’s South End-afdeling i Ishøj. Da afdelingen lukkede ned sidste år rykkede han til Nomads-afdelingen på Amager, som i forvejen huser en række drabsdømte Hells Angels-rockere.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner selvskade for regeringen og Danmark

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind