Hollandsk rockerklub vil åbne i Danmark

Politiet overvåger: Kriminelle indvandrere flirter med hollandske rockere

Den hollandske rockerklub Saturdarah MC vil gerne åbne i Danmark.(Foto: Roberto Pfeil)
Den hollandske rockerklub Saturdarah MC vil gerne åbne i Danmark.(Foto: Roberto Pfeil)
Følg Krimi

Den hollandske rockerklub Satudarah MC ønsker at slå sig ned i Danmark, og ifølge kilder med indsigt i miljøet er planerne særdeles fremskredne. Over for Ekstra Bladet bekræfter politiet rockerklubbens målrettede forsøg på at slå rødder på Sjælland.

– Vi har gennem nogen tid været meget opmærksomme på Satudarah MC. Vi følger deres aktivitet ganske tæt, siger Tormod Christensen, vicepolitiinspektør, Rigspolitiets Nationale Efterforskningscenter, til Ekstra Bladet.

– Klubben har på deres hjemmeside beskrevet et ønske om at åbne i Danmark, ligesom vi har efterretninger om, at de har kontakt til kriminelle i Danmark med henblik på at åbne en afdeling, siger Christensen.

Kan skabe problemer
Han vil ikke uddybe, hvem de pågældende personer er. Men tilføjer:

– Et af de uafklarede spørgsmål er, hvordan det øvrige rockermiljø i Danmark vil reagere, hvis Satudarah MC slår sig ned i Danmark.

Ifølge samarbejdsaftalen mellem Hells Angels og Bandidos tillader de to klubber ikke, at andre klubber af samme karakter åbner afdeling i Danmark. Og dermed kan kimen til et nyt konfliktscenarie være lagt.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger er det en blandet gruppe kriminelle indvandrere nord og vest fra København, der er i kontakt med Satudarah MC.

På Satudarahs hjemmeside eksisterer der allerede en dansk afdeling kaldet Eastcoast Denmark. På et danmarkskort er klubbens logo placeret oven på Sjælland.

Og selv om en tekst på hjemmesidens gæstebog lyder ’Til vores nye danske brødre – velkommen i den sort-gule familie’, der er lagt op 2. august, eksisterer afdelingen foreløbig kun på internettet.

Trods flere henvendelser er det ikke lykkedes at komme i kontakt med Satudarah MC.

BREAKINGBREAKING
BREAKINGBREAKING

Mere fra Ekstra Bladet+

Der skides grønne grise i Statsministeriet

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind