Ville dræbe familiefar med bilbombe - sagen begynder idag

To polske håndværkere er tiltalt for drabsforsøg og afpresning - konstruktionsfejl hindrede familiefars lemlæstelse eller død

Politiet tog ingen chancer og rykkede talstærkt ud, da en familifar i fjor opdagede en bombe under sin bil i Valby. (Foto: Kenneth Meyer)
Politiet tog ingen chancer og rykkede talstærkt ud, da en familifar i fjor opdagede en bombe under sin bil i Valby. (Foto: Kenneth Meyer)

To polakker mente det tilsyneladende særdeles alvorligt, da de ifølge politiet placerede en bombe under en bil i Valby i august i fjor.

Retsagen mod den anklagede bombeduo begynder i dag ved Retten på Frederiksberg. Her er de to polakker er tiltalt for drabsforsøg og for på grov vis at have forsøgt at presse penge af en familie på vejen Lindebugten i Valby.

Ifølge anklageskriftet mod mændene forsøgte de mellem den 12. og den 14. august sidste år i fællesskab at presse familien til at udbetale et større pengebeløb.

Bomberyddere rykker ud til villavej

Under familiens bil, der stod parkeret i carporten, anbragte de angiveligt en hjemmelavet bombe. Den skulle sprænges, når venstre fordør blev åbnet af et af familiemedlemmerne. På grund af konstruktionsfejlen gik bomben ikke af- hvilket formentlig reddede et eller flere familiemedlemmer fra lemlæstelse.

Tvist om penge kan være motiv: polske håndværkere sigtet for Valby-bilbombe

Familien opdagede genstanden under bilen og slog alarm, hvorefter den farlige tingest blev fjernet af hærens ammunitionsryddere. Imens var tre-fire nabohuse evakueret.

Der var tale om en benzindunk forbundet med en ledning og et batteri. Benzindunken var påsat en mindre flaske, en haglpatron, hvorfra haglene var fjernet, samt en glødetråd.

Havde kontrovers med Valbyfamilie
Motivet fremgår ikke af anklageskriftet, men da sagen begyndte at rulle, forlød det, at familien i villaen havde en kontrovers med en polsk håndværker - der i følge Ekstra Bladets oplysninger er identisk med den ene tiltalte.

I forbindelse med efterforskningen af sagen har politiet ransaget forskellige adresser uden for København, hvor mændene på 38 og 54 år har holdt til.

I den ene mands hjem og i hans værksted er der blandt andet fundet adskillige pebersprayer, strømpistoler og andre ulovlige våben.

I en campingvogn, som den anden holdt til i, er der fundet en enkelt strømpistol. Disse våben er mændene også tiltalt for.

Sagen mod dem behandles af et nævningeting ved Retten på Frederiksberg. Den indledes den 14. august, og der ventes dom inden udgangen af august.