Anklage om æresvold: 17-årig pige fik bælte om halsen og håret klippet

Var kærester med etnisk dansk dreng - far, mor, onkel og tante anklages for brutal afstraffelse

Følg Krimi

Ved du noget? Kontakt os på 1224@eb.dk eller SMS til 1224 (Koster alm. SMS-takst)

En 17-årige blev overmåde groft mishandlet - ifølge anklageskriftet af sin nærmeste familie.

Gennem godt tre timer blev pigen holdt fanget i onklens hus, hvor hun blandt andet blev klædt nøgen og pisket med et bælte, ligesom hun fik klippet store totter af sit hår og spændt et bælte spændt om halsen, så det sortnede for hende.

Ifølge myndighederne er der tale om en overmåde grim sag om æresrelateret vold. Og anklageskriftet beskriver, hvordan gerningsmændene er pigens egen far, mor, onkel og tante, der nok er danske statsborgere, men har palæstinensiske rødder.

I dag begynder retssagen, hvor de fire familiemedlemmer er tiltalt ved Retten i Glostrup. De fire tiltalte nægter sig skyldige.

I følge oplysninger til Ekstra Bladet var pigens brøde, at hun så en jævnaldrende, etnisk dansk dreng - noget som familien under ingen omstændigheder kunne acceptere.

Afstraffelsen med de middelalderlige reminiscenser skete 4. marts sidst på eftermiddagen i onklens hjem på Løvtoften i Taastrup vest for København.

Tiltale: Løj for tæv
I første omgang blev pigen hentet af sine forældre på Nørrebro, hvor de stak den intetanende pige en løgn om, at de sammen skulle hente hendes lillebror.

I stedet kørte de til onklens hus, hvor forældrene ifølge anklageskriftet gav besked om, at onklen bare kunne dræbe den 17-årige, da forældrene ikke gad se hende mere.

Herefter begyndte den brutale afstraffelse, der først sluttede, da det lykkedes pigen at stikke af gennem et vindue. Herefter blev politiet tilkaldt.

Mens far og onkel selvsagt er søskende, er også pigens mor søster til onklens kone - altså en familie med meget tætte, interne blodbånd.

Ifølge tiltalen var det onklen, der stod for det meste af den brutale afstraffelse. Det var således onklen, der beordrede pigen til at tage tøjet af, hvorefter han piskede hende med lædterbæltet, mens hendes egen mor og tante så på. Det var ligeledes onklen, der snørede et bælte om pigens hals, så hun mistede bevidstheden.

Mor tiltalt - klippede håret af datter
Ifølge anklageskriftet deltog moderen også i afstraffelsen i det, hun ad flere omgange klippede store hårtotter af pigen.

Ifølge anklager i sagen Martin von Bülow var pigen i livsfare flere gange under mishandlingen.

- Men vi vurderer ikke, at de tiltalte har haft viljen til at slå ihjel. Hver gang hun er begyndt at miste bevidstheden, har hun fået luft, hvorfor de ikke er tiltalt for forsøg på manddrab, siger anklageren.

Derfor er familiemedlemmerne ikke tiltalt for drabsforsøg - men 'kun' for grov vold og frihedsberøvelse.

De grove beskyldninger har dog ikke fået resten af familien til at vende de tiltalte ryggen. Ekstra Bladet erfarer, at de tiltalte gennem sagens forløb er støttet af andre familiemedlemmer, der blandt andet er mødt op ved de månedlige fristforlængelser i varetægtsfængslingen.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner selvskade for regeringen og Danmark

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind