Politiet: Først kvalte han konen og derefter sig selv

Den 84-årige mand, der for få dage siden angiveligt kvalte sin 80-årige hustru, døde i går på Svendborg Sygehus efter at have snøret et håndklæde om sin hals

Det var her i dette parcelhus i Ferritslev på Fyn, at politiet i lørdags fandt den 84-årige mands hustru kvalt. I går døde manden på Svendborg Sygehus. (Foto: Per Rasmussen).
Det var her i dette parcelhus i Ferritslev på Fyn, at politiet i lørdags fandt den 84-årige mands hustru kvalt. I går døde manden på Svendborg Sygehus. (Foto: Per Rasmussen).

Drab og selvmord.

Det tør Fyns Politi allerede nu konkludere dagen efter, at en 84-årig mand tog sit eget liv ved at snøre et håndklæde om sin hals i et baderum på Svendborg Sygehus tirsdag morgen. Manden havde stadig puls, da personale på hospitalet opdagede tragedien, men den 84-årige døde senere tirsdag - klokken 17.38 - efter at være overført til intensivafdelingen på Svendborg Sygehus.

Det, Fyns Politi betegner som et selvmord, skete kun få dage efter, at den 84-årige havde dræbt sin 80-årige hustru i parrets hjem på Fyn.

84-årig drabssigtet er for dårlig til grundlovsforhør

Manden havde også i forlængelse af drabet på hustruen angiveligt forsøgt at tage sit eget liv. Ifølge vicepolitiinspektør ved Fyns Politi, Henrik Justesen, var det derfor det andet forsøg på få dage, som endte så tragisk i går.

- Manden var under opsyn, fordi vi vidste, at han var selvmordstruet. Men han formåede at udnytte et kort øjeblik for sig selv i et baderum på Svendborg Sygehus til at snøre et håndklæde så stramt om halsen, at han nogle timer senere afgik ved døden, siger Henrik Justesen til Ekstra Bladet.

Omtumlet
Den 84-årige mand blev søndag ved Retten i Odense fremstillet in absentia i et lukket grundlovsforhør og sigtet for drab. Her forklarede han via sin forsvarer, at det var meningen, at både han og hustruen skulle dø.

Familietragedie: Mand sigtet for drab på kone

Fyns Politi modtog i lørdags en anmeldelse om, at en 80-årig kvinde var fundet død i et parcelhus i Ferritslev syd for Langeskov på Fyn. Da de ankom til huset, fandt de den afdødes 84-årige mand i huset. Den 84-årige virkede omtumlet og blev bragt til Svendborg Sygehus og senere anholdt og sigtet for at have dræbt sin hustru ved kvælning.

Den 84-årige mand havde fyldt sig med piller i et forsøg på at tage sit eget liv, da politiet lørdag kom til det uhyggelige scenarie i det ældre ægtepars hjem i Ferritslev.

Kvalt med reb og pose
Ifølge Ekstra Bladets oplysninger blev den 80-årige kvinde kvalt med en pose og et reb. Politiet har dog ikke kunnet afhøre den 84-årige mand. Det er således ikke klart, om den angivelige kvælning af konen skete efter en aftale, hvor manden skulle tage sit eget liv efterfølgende.

Anklage: 84-årig kvalte konen med pose og reb

Den 84-årige pensionist blev fundet halvt bevidstløs liggende på gulvet i stuen i parrets hus. En Falckmand fandt efterfølgende den kvalte kvinde i et værelse tæt på stuen. Hun lå på ryggen med en plastikpose over hovedet og et reb snørret tre gange rundt om halsen.

Manden var ved anholdelsen konfus og forvirret, og han spurgte gentagne gange efter hustruen, som han mente stadig så fjernsyn. Senere lørdag måtte politiet opgive at afhøre manden.

Mistet lysten til livet
Der var ikke tegn på vold eller tvang forud for kvælningen af den 80-årige kvinde, oplyser Fyns Politi.

Det ældre ægtepar havde i den seneste tid mistet livsgnisten. De var kort sagt trætte af at bede andre om hjælp og mente ikke, at livet havde det indhold og den glæde, som de tidligere værdsatte, erfarer Ekstra Bladet.

TV: Nabo til drabssigtet: Det er synd for ham

- Det er under alle omstændigheder en meget ulykkelig og trist historie, siger Henrik Justesen.

Parret har ifølge Ekstra Bladets oplysninger to voksne sønner.

Artiklen opdateres