Amok i retten efter dom for dødsvold

Både dømte og tilhørere gik amok i retten på Frederiksberg efter dommen over Ali Aghas banemænd. Politiet gav dømte peberspray

Et stort politiopbud måtte holde tilhørerne adskilt i retten på Frederiksberg. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
Et stort politiopbud måtte holde tilhørerne adskilt i retten på Frederiksberg. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
Følg Krimi

Retten på Frederiksberg, Ekstra Bladet

Det kom til tumulter i retten på Frederiksberg, da dommen over de fire unge, der stod bag den 20-årige Ali Aghas voldelige død, var faldet. Politiet måtte skille tilhørere ad, og to af de dømte måtte passiviseres med peberspray.

De fire unge var netop idømt tilsammen 29 års fængsel, og da de havde talt med deres forsvarere og udbedt sig betænkningstid, hævede retsformanden retten og sagde, at sagen var slut.

Her er dommen over Alis drabsmænd

Det fik cirka 20 af Ali Aghas venner og familie til at bryde ud i jubel og råbe mod de fire dømte, der var adskilt fra tilhørerrækkerne med en glasvæg.

To af de dømte, hovedmanden Osama Jaffar, 19, der havde fået otte års fængsel, og Suat Plass, 19, sprang op og begyndte at slå og sparke på glasvæggen. Politifolk og fængselsbetjente kom til, og gav de to dømte peberspray, mens det lykkedes at forhindre, at de to andre dømte Khalid Hariry og Sharoz Malik også gik amok.

Sharoz Malik fik dog kastet en flaske med sodavand mod glasvæggen.

Der var så meget peberspray i retslokalet, at alle andre hurtigt måtte forlade lokalet, mens politiet fik skilt tilhørerne, der var henholdsvis venner med Ali Agha og de fire dømte, ad.

- Alle begyndte at snøfte og få vand i øjnene, siger Ekstra Bladets udsendte reporter.

Ingen er anholdt efter tumulterne, oplyser politiet.

Vicepolitikommissær René Olsen oplyser på stedet, at det var skældsord fra venner og pårørende til Ali Agha, der fik de dømte til at reagere. Politiet fik først gennet de pårørende til de fire dømte ud til deres biler, og fik dem kørt væk, mens familie og venner til Ali Agha blev holdt tilbage i 10 minutter.

Derefter fik de lov til at forlade retten, oplyser vicepolitikommissæren.

Ekstra Bladets reporter fortæller, at mens politi var ved at lægge den dømte Osama Jaffar i håndjern råbte to piger flere skældsord mod den dømte 19-årige.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

Er Papes ambition at være både dyr og dårlig?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+