Anklager i HA-sag: Plastiksæk med blodigt tøj vigtigt spor

Tre HA’ere nægter grov vold mod tidligere rockerbrødre

Følg Krimi

KØBENHAVNS BYRET (Ekstra Bladet): Tre Hells Angels-rockere nægter grov vold mod to tidligere medlemmer af rockerklubben.

Retssagen mod de tre, Lasse Jensen, 27, Thor Becker Koba, 27 og Kim Rydberg, 33, er begyndt i dag ved Københavns Byret. Alle tre nægter sig skyldige. Samtidig ønsker ingen af dem at udtale sig i retten.

Overfaldet skete omkring klokken 20. 21. september i fjor ved Ugandaskoven på Amager. Her blev to tidligere rockere tævet så voldsomt, at de var i manifest livsfare.

Smidt ud af bil
Anklager, Ulrich Thomsen, har netop opridset sagen.

- De to ofre har pådraget sig varrige skader. Begge har været gennem et længere forløb med genoptræning, sagde anklageren.

Samtidig forklarede han, at ingen af de to ofre har ønsket at hjælpe politiet med efterforskningen. Via familiemedlemmer meddelte de på sms til politiet, at de ikke ville udtale sig.

 

Om selve overfaldet forklarede anklageren:

- Den pågældende aften ringede et vidne til politiet. Han havde set en mand blive smidt ud af en bil. Offeret var slemt skadet.

- Et andet vidne ringede kort efter og sagde, at hun havde fundet en mand, der sad i en sort Audi. Manden have voldsomme skader. Især på benene.

Kniv på bagsædet
Begge ofre var fuldgyldige medlemmer af HA afdeling south i Ishøj. Derfor kørte politiet kort efter overfaldet til HA-klubhuset på Amager, der ligger i Siljansgade. Her ankom en time senere to af de tiltalte, Thor Becker Koba og kim Rydbirk til klubhuset. Den tredje tiltalte var også tilstede.

- Her blev alle tre anholdt. Senere blev de løsladt, da der ikke var beviser nok.

- Gerningsstedet var fyldt med blodpletter og slæbespor fra en person, der var trukket henover gruset.

- Og man kan roligt sige, at det indvendige af en sorte Audi var smurt ind i blod. Der lå en kniv på bagsædet med begge ofres dna.

Hentede sort skraldesæk
Et tredje vidne havde set to personer, der i Kastrup hentede en sort skraldesæk. Vidnet havde spottet et sort pick-up truck, der viste sig at tilhøre Kim Rydbirk.

Dagen efter fandt politiet i området tæt på, hvor Thor Becker Kobas eks-kæreste bor, en sort sæk med blodigt tøj og blodige handsker. Blodet er fra de to ofre, ligesom der på tøjet, handskerne og den sorte plastiksæk er fundet dna, der med forskellige sandsynligheder kan hidrøre fra de tre tiltalte.

Godt en time efter overfaldet modtog en anden HA’er, der ikke er i sagen, en sms: ’P og K er dags dato out of the club. No contact. ‘

Den sms opsnappede politiet via telefonaflytning.

LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

'Tøsedrengen'

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind