Annonce:
Annonce:

Civilbetjente jagtede hinanden: 'Han udsatte andres liv for fare'

To betjente i vild uenighed om hændelsesforløb, da de sidste år var involveret i et færdselsuheld, fordi den ene jagtede den anden ved en fejl. Jeg har kun set rockertyper køre på den måde, lyder det fra den ene - han udsatte andres liv for fare, siger den anden

(Foto: Thomas Borberg)
(Foto: Thomas Borberg)
Annonce:
Følg Krimi

Er det dig, der blev væltet af cyklen? Eller overværede du biljagten i januar sidste år? Så send os en mail til 1224@eb.dk eller sms/mms til 1224 (alm. takst)

BYRETTEN I KØBENHAVN (Ekstra Bladet): To ting kunne to betjente - en politiassistent fra Københavns Vestegns Politi og en kriminalassistent fra PET - blive enige om, da de onsdag mødtes i byretten i København.

De havde helt personligt kørt fuldstændig i tråd med udrykningsreglerne, da de sidste år endte i en biljagt på hinanden - og den anden kørte fuldstændig råddent.

De to betjente kørte begge i civile køretøjer i januar sidste år, hvor episoden udspillede sig. Den ene i en gul ATK-vogn (automatisk trafikkontrol, red.) - den anden i en mørk Opel Zafira med tonede ruder.

Hver især var de på vej mod en opgave, da der opstod en kæmpe misforståelse.

Civilbetjente tiltalt for hasarderet kørsel: Jagtede hinanden ved en fejl

Annonce:

- Jeg observerede en bil, som mindede om en, jeg havde set i forbindelse med en anden politiopgave - nogle indbrud, fortalte færdselsbetjenten fra Vestegnens Politi i retten.

- Han overhalede de biler, der holdt stille for rødt og kørte ud i krydset - og jeg så en kvinde, der var på vej ud i krydset for grønt, som må bremse så hårdt op, at hun væltede af cyklen. Derfor valgte jeg at eftersætte ham, tilføjede han.

Det var begyndelsen på en biljagt, som nogle minutter senere endte i et uheld omkring Borups Allé og Hulgårdsvej.

Livsfarlig kørsel
PET-agenten var på vej til Amager på en overvågningsopgave og havde fået besked om at køre udrykningskørsel - dog uden horn og lygter, da han ikke måtte blive opdaget - men det vidste færdselsbetjenten ikke.

Omvendt følte PET-agenten sig forfulgt af en aggressiv bilist, som han formodede var vred, fordi han havde kørt over for rødt.

Annonce:

På et tidspunkt holdt PET-agenten for rødt, da tæt trafik forhindrede ham i at krydse vejen - og den chance udnyttede betjenten fra den københavnske vestegn.

- Jeg orienterede mig og kørte op på cykelstien og ind foran den mørke bil for at blokere. Jeg havde forinden lagt min politijakke i vindueskarmen og havde mit politiskilt i hånden, så jeg var sikker på, at han kunne se, at jeg var betjent. Men han accellerede voldsomt og kørte udenom mig, fortalte betjenten i retten.

- Det gav mig en formodning om, at den her gut virkelig ikke ville snakke med politiet - og han kunne være alt fra indbrudstyv til drabsmand på flugt. Samtidig vurderede jeg, at han var til fare for andre mennesker liv med sin kørsel, tilføjede han.

'Overtændte og rasende øjne'
Sådan lød forklaringen dog slet ikke fra PET-agenten, der for det første understregede, at han ikke havde set nogen cyklist vælte af sin cykel. Cyklisten har aldrig anmeldt episoden, så det er uvist, hvad præcis der er foregået.

Annonce:

- Jeg troede, manden i den gule varevogn (ATK-bilen, red.) var en vred bilist, for jeg har aldrig set politi manøvre på den måde for at stoppe en bilist, der havde begået en færdselsforseelse. Jeg har kun set rockertyper køre på den måde. Så da han kørte ind foran mig, og jeg stirrede ind i et par overtændte og rasende øjne, besluttede jeg, at jeg ikke ville til at skændes med ham. Så da krydset er frit, kører jeg ud, foralte kriminalassistenten fra PET.

Samtidig understregede han, at han hele vejen igennem havde kørt meget forsigtigt og havde orienteret sig, så ingen var i fare.

Kvinde påkørt
Biljagten fortsatte derefter et par minutter, og først omkring 100 meter fra krydset ved Borups Allé og Hulgårdsvej blev der sat en stopper for den misforståede situation. Det foregik dog langt fra udramatisk.

- Der var det så alvorligt, at jeg vurderede, at jeg blev nødt til at stoppe ham, forklarede færdselsbetjenten, som herefter påkørte den mørke PET-vogn.

I sekunderne efter røg den mørke Opel så ind i en tredje bil ført af en kvinde på vej hjem fra arbejde. Men hvis skyld dét var, kunne de to betjente heller ikke blive enige om.

Annonce:

- ATK-vognen skubbede min bil ind i den tredje part, forklarede PET-agenten, mens betjenten fra vestegnen fortalte, at ulykken var sket, da PET-agenten startede bilen igen efter påkørslen.

Krav om dagbøder
Endnu en påkørsel senere stod de to betjente omsider over for hinanden - den ene med en trukket pistol, den anden med et skilt i hånden - og misforståelsen gik op for dem begge.

Men deres vilde kørsel skal straffes, mener anklager Henrik Plæhn, som kræver de to mænd idømt dagbøder samt betinget frakendelse af kørekortet, fordi de har 'tilsidesat væsentlige hensyn til færdselssikkerheden'.

I anklageskriftet lægges der blandt andet vægt på, at de har kørt for stærkt, over for rødt og op på en cykelsti i en civil politibil uden synlig udrykning. Derudover har de kørt i midterrabatten, i nødsporet og har overhalet den øvrige trafik indenom.

Der afsiges ikke dom i sagen onsdag.

Annonce:

Er det dig, der blev væltet af cyklen? Eller overværede du biljagten i januar sidste år? Så send os en mail til 1224@eb.dk eller sms/mms til 1224 (alm. takst)

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
’Man behøver ikke have ondt af Joachim, men...’
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: