Avis: Dansker mistede sin kone i Nairobi-terror

Mens en dansker slap levende ud af butikscenter i Kenya, blev hans canadiske kone dræbt i terrorangrebet

Den canadiske diplomat Annemarie Desloges, 29. (Foto: Facebook)
Den canadiske diplomat Annemarie Desloges, 29. (Foto: Facebook)

En dansk statsborger blev såret og hans canadiske kone dræbt under terrorangrebet i butikscenteret Westgate i Kenyas hovedstad, Nairobi. Det skriver canadiske medier.

Ifølge avisen Globe and Mail drejer det sig om den danske statsborger Robert Munk, der bor permanent i Canada.

Hans kone, canadiske Annemarie Desloges, 29, blev dræbt i gidseldramaet, der udspillede sig fra lørdag til tirsdag i Nairobi.

Robert Munk, der har studeret international politik på Carleton University i Ottawa, boede i Nairobi med sin kone, der arbejdede som diplomat.

Danskeren blev angiveligt såret i angrebet, men er nu udskrevet fra hospitalet.

Robert Munk og Annemarie Desloges blev gift i 2005, og ifølge canadiske medier var der tale om et ægteskab mellem ’de bedste venner.’

På danskerens Facebook-side strømmer det ind med kondolencer.

- Ikke mange kan sige, at de har oplevet så dyb en kærlighed som jer to. Det er jeg taknemmelig over. Hun elskede dig meget højt, lyder det blandt andet fra kredsen af internationale venner.

Den danske ambassadør i Kenya vil hverken be- eller afkræfte oplysningerne om, at den sårede Robert Munk er dansk statsborger.

- Det eneste jeg kan fortælle er, at to danskere blev bragt ud af centeret og i sikkerhed, siger ambassadør Geert Aagaard Andersen til Ekstra Bladet.

Annemarie Desloges er den første canadiske diplomat, der er dræbt i tjeneste siden 2006.

- Annemarie var et af vores klareste, unge lys, og hun havde en lovende karriere foran sig, hedder det i en udtalelse fra det canadiske udenrigsministerium.

Den somaliske gruppe al-Shabaab har påtaget sig ansvaret for angrebet, der har kostet flere end 72 mennesker livet.