Far til såret dansker: Min søns kone døde i hans arme

Robert Munk og Annemarie Desloges havde været gift siden 2005

Robert Munk, 30, og Annemarie Desloges, 29. (Foto: Facebook)
Robert Munk, 30, og Annemarie Desloges, 29. (Foto: Facebook)

Danske Robert Munk blev såret og hans canadiske kone, Annemarie Desloges, dræbt, da somaliske terrorister lørdag angreb butikscenteret Westgate i Kenyas hovedstad, Nairobi.

Det bekræfter danskeren far, Gunnar Munk, over for DR Nyheder.

- Jeg skulle til at ringe til ham for at høre, om de var ok, og da han ringede, troede jeg jo bare, at han ville sige, at de var kommet godt hjem, siger Gunnar Munk.

- Men så fortalte han, at Annemarie var død, og så tænkte jeg bare, at det ikke kunne passe, fortæller faderen til DR Nyheder og tilføjer:

- Hun døde i hans arme.

Robert Munk, 30, og Annemarie Desloges, 29, boede i Nairobi, Kenya, hvor konen arbejdede som diplomat.

Danskeren blev såret i angrebet, men er nu udskrevet fra hospitalet.

Robert Munk og Annemarie Desloges blev gift i 2005, og ifølge canadiske medier var der tale om et ægteskab mellem 'bedste venner.'

På danskerens Facebook-side strømmer det ind med kondolencer.

- Ikke mange kan sige, at de har oplevet så dyb en kærlighed som jer to. Det er jeg taknemmelig over. Hun elskede dig meget højt, lyder det blandt andet fra kredsen af internationale venner.

Robert Munk har studeret international politik på Carleton University i Ottawa og har ifølge canadiske medier permanent opholdstilladelse i Canada.

Annemarie Desloges er den første canadiske diplomat, der er dræbt i tjeneste siden 2006.

- Annemarie var et af vores klareste, unge lys, og hun havde en lovende karriere foran sig, hedder det i en udtalelse fra det canadiske udenrigsministerium.

Den somaliske gruppe al-Shabaab har påtaget sig ansvaret for angrebet, der har kostet flere end 72 mennesker livet.

Ifølge den danske ambassadør i Kenya, Geert Aagaard Andersen, befandt to danske statsborgere sig i Westgate under gidseldramaet. Begge danskere slap ud af indkøbscentret med livet i behold.