Smidt ud af Hells Angels og tæsket halvt ihjel - i dag begynder retssagen

Internt fnidder om penge personligt fjendskab førte til grov vold, drabsforsøg og rockersortlistning

De to hærdebræde mænd blev udsat for mishanling så slemt, at det kunne være endt fatalt.
De to hærdebræde mænd blev udsat for mishanling så slemt, at det kunne være endt fatalt.
Følg Krimi

Overfaldet var overmåde groft. De to ofre, der frem til den voldsomme afstraffelse var med Hells Angels, blev slået med køller, sparket og knivstukket - det skete tidligt om aftenen 21. september i fjor, hvor de to var kaldt til et internt rockermøde ved Ugandaskoven på Amager.

Samtidig fik de to besked om, at de nu var fortid i rockerklubben.

I dag begynder retssagen ved Københavns Byret, hvor tre HA'ere er tiltalt for overfaldet.

Baggrunden for at de to skulle smides ud, bundede ifølge Ekstra Bladets oplysninger i en intern strid i rockerklubben, hvor de to ofre var tilknyttet den daværende HA-afdeling South End i Ishøj.

De to beskyldtes for økonomisk fusk og snyderi. Oven i kom internt fjendskab med andre HA'ere. Og især det sidste kan være årsagen til, at udsmidningen blev så brutal. Særligt det ene offer blev mishandlet så voldsomt, at hans tilstand efterfølgende var kritisk. Og under den efterfølgende behandling skulle han have tilført flere liter blod.

Uforberedt på overfald
Ingen af de to anede tilsyneladende, at de var røget i unåde. Ved mødet i skoven blev beskeden om at de var smidt ud af HA doblet op med grov vold.

Her blev den ene tævet og knivstukket. Kæben var brækket, det samme var det ene ben. Hans ene lunge var punkteret, ligesom han til slut blev smidt ud af en kørende bil.

 

En lille uge efter overfaldet blev to andre HA'ere anholdt og sigtet for overfaldet. Ifølge Ekstra Bladets oplysninger er der personligt fjendskab mellem den ene tiltalte og netop det ene offer. Senere er en tredje også anholdt og tiltalt i sag.

Begge de to mænd har efterfølgende været gennem omfattende sygehus-behandling efter overfaldet.

En del usande rygter har floreret om udsmidningen. Et går på, at de to skulle stå bag den påkørsel af Bandidos' klubhus på Amager, der fandt sted natten til 19. september i fjor.

Men rygterne er usande - duoens brutale exit med HA skyldes intern strid.

Torperderingen af Bandidos-klubhuset var kulminationen på en uge med sammenstød og voldelige overfald på Amager mellem folk med tilknytning til de to klubber.

HA mente, at Bandidos' tilstedeværelse på øen var uønsket. Siden er Bandidos fraflyttet Amager.

Og selv om HA tidligere har afstraffet medlemmer, der trådte ved siden af ganske hårdt, så var situationen med det ophedede konfliktscenarie omkring begge klubbers tilstedeværelse på Amager en ganske anden.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger anerkendes klubhuspåkørslen i miljøet som en morsom hændelse. Og dermed ikke noget, der eventuelt skulle straffes med udsmidning og grov vold.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Fiduskunst og magistervrøvl

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+