Tiltalt i retten: Jeg vidste ikke, der var nogen hjemme

En af tre mistænkte for mordbrand kaster skylden over på sine to medtiltalte, på trods af hovedrolle op til selve branden

30-årige Faruk Rooma Alam blev slynget ud af vinduet fra 3. sal, da benzinen eksploderede. Onsdag fortsatte retssagen mod hende og to unge mænd for mordbranden. (Privatfoto)
30-årige Faruk Rooma Alam blev slynget ud af vinduet fra 3. sal, da benzinen eksploderede. Onsdag fortsatte retssagen mod hende og to unge mænd for mordbranden. (Privatfoto)

RETTEN I HOLBÆK (Ekstra Bladet): Den 30-årige Faruk Rooma Alam var ikke med inde i den lejlighed, hvor en 26-årig kvinde endte med at blive dræbt i en mordbrand i Greve, før efter ilden opstod. Det var derimod hendes to medtiltalte.

Sådan lyder kvindens forklaring i Retten i Holbæk, hvor hun, sammen med sin 19-årig nevø og hans 17-årige ven står tiltalt for at have røvet og dræbt den 26-årige Nilab Shahkor.

Tiltalt for mordbrand skyder skylden på offers mand

Lejligheden brændte allerede
Hun har forklaret over for retten, at hun til gengæld var gået med ind i opgangen, men idet hun kom op på den etage, hvor lejligheden lå, løb hendes to medtiltalte ud af lejligheden.

- 'Der er én derinde', råbte de, og så løb de ud, forklarede hun i retten.

Anklageren påviste undervejs, at den tiltalte over for politiet tidligere har forklaret, at hun så, at der var brand i lejligheden lang tid før, hun ankom.

Til dagens afhøring forklarede hun i modstrid med den forklaring, at hun først så, at der var brand i lejligheden, idet hun trådte ind ad døren.

- Døren smækkede bag mig, og jeg kunne ikke få den op igen. Og så var det som om, jeg hørte en eksplosion inde i lejligheden, sagde hun i retten.

Vidste ikke, Nilab var i lejligheden
Hun forklarede, at hun derfor forsøgte at komme ud af lejligheden, og hun endte til sidst med at springe ud af et vindue i et værelse i lejligheden. Undervejs havde hun ikke set andre i lejligheden, og generelt var der så røgfyldt, at hun ikke kunne se noget særligt i lejligheden.

Han fastholder derfor, at hun ikke vidste, at den afdøde Nilab Shahkor befandt sig i lejligheden.

Hun har dermed forsøgt at give de to medtiltalte hovedskylden for den brand, der fandt sted i lejligheden, selvom hun erkender, at hun var med til at planlægge branden på opfordring fra den afdødes mand, Mashal Ghafouri, som hun påstår, hun har haft et forhold til.

Tiltalt i mordbrand: Jeg er gift med offerets mand

Undervejs i hendes forklaring blev hendes beskyldninger dog for meget for den ene af de to medtiltalte, da hendes nevø Aafaq Alam Khan udbrød raseri over, at hun hældte skylden over på ham i retten.

Tiltalte for mordbrand skændtes i retten

Der er derfor efter alt at dømme lagt op til nogle helt andre forklaringer, når de to medtiltalte skal afgive deres forklaringer i retten senere i forløbet.

Hvis de tre tiltalte bliver kendt skyldige, risikerer 30-årige Faruk Rooma Alam udvisning til Pakistan, hvorfra hun flyttede til Danmark som 2-årig. Hun har tidligere været gift med en pakistansk mand, som hun har to børn med.