Mordtiltalt om faster: Hele hendes forklaring er pis og papir

Tiltalt for mordbrand beklager overfor dræbtes efterladte, at deres pårørende skulle dø

30-årige Faruk Rooma Alam blev slynget ud af vinduet fra 3. sal, da benzinen eksploderede. Torsdag fortsatte retssagen mod hende og to unge mænd for mordbranden. (Privatfoto)
30-årige Faruk Rooma Alam blev slynget ud af vinduet fra 3. sal, da benzinen eksploderede. Torsdag fortsatte retssagen mod hende og to unge mænd for mordbranden. (Privatfoto)

RETTEN I HOLBÆK (Ekstra Bladet): Den ene af de tre tiltalte for en brutal mordbrand i Greve, beklagede i dag over for de efterladte, at 26-årige Nilab Shahkor skulle dø.

- Jeg vidste ikke, at jeres datter skulle dø. Hvis jeg havde vidst, at det var min fasters plan, havde jeg aldrig forladt det køkken. Det gør mig meget ondt, sagde 19-årige Aafaq Alam Khan med gråd i stemmen fra vidneskranken i retten.

Tiltalt i mordbrandssag: 'Jeg kunne mærke varmen fra liget'

Han henviste med det til, at han ifølge sin egen forklaring ikke var bevidst om planerne om, at Nilab Shahkor skulle dræbes 14. september sidste år.

Kort før selve drabet har han forklaret, at han befandt sig i køkkenet i lejligheden sammen med sin medtiltalte ven, Noureddine El Yousfi, og den nu afdøde Nilab Shahkor.

Har tabt hår
Han har forklaret, at de to venner fik nok af episoden, da fasteren, 30-årige Faruk Rooma Alam, virkede meget hysterisk, mens de var i lejligheden. De to venner gik derfor ud af lejligheden og ventede uden for, da de hørte en højlydt eksplosion og skrig, da der gik ild i Nilab og lejligheden.

Under sin forklaring virkede den tiltalte meget påvirket, og han har forklaret, at hele episoden har påvirket ham meget.

- Det har holdt mig oppe i flere nætter, og det har været skyld i, at jeg har tabt hår. Jeg er ikke den samme den dag i dag, som jeg var i september sidste år, sagde han.

Medtiltalt fuld af løgn
Hans forklaring står i stærk kontrast til fasterens forklaring om forløbet i lejligheden. Hun forklarede onsdag, at det var hendes to medtiltalte, der startede branden i lejligheden, inden hun overhovedet nåede ind.

Tiltalte for mordbrand skændtes i retten

Den forskel har Aafaq Alam Khan en simpel forklaring på.

- Hele hendes forklaring er pis og papir. Det er løgn det hele, sagde han i retten.

Forklaring i modstrid med tidligere
Hans egen forklaring i retten står dog også i modstrid til, hvad han tidligere har forklaret til politiet, og sagens anklager forsøger derfor at finde ud af, hvilken af de to forklaringer, der er den rigtige.

Ifølge Aafaq Alam Khan skyldtes den tidligere forklaring til politiet, at han dengang forsøgte så vidt muligt at slippe for skyld med sin forklaring.

Den sidste tiltalte i sagen, Noureddine El Yousfi mangler fortsat at afgive sin forklaring i sagen, hvor alle tre er tiltalt for røveri, manddrab og brandstiftelse.

Hvis de bliver kendt skyldige, risikerer 30-årige Faruk Rooma Alam at blive udvist til Pakistan, som hun flyttede til Danmark fra som 2-årig.