21-årige Carina Melchior Steendahl fik en usædvanlig start på dagen i dag: Den overlæge, der havde ansvaret for at stoppe behandlingen af hende, blev sigtet af politiet for pligtforsømmelse. Og nærmest samtidig modtog hendes advokat Niels Fjeldberg meddelelsen om, at Patientforsikringen har tildelt hende i alt 552.000 kroner i erstatning plus renter, knap 50.000 kroner.
I oktober 2011 blev hun kvæstet i hovedet og fik en hjerneskade efter en trafikulykke. Fire dage efter, 24. oktober, opgav lægerne, slukkede for respiratoren og gjorde med indhentet accept fra familien klar til at tage hendes organer ud med donation for øje.

Patientforsikringen har nu vurderet, at Carina, der på ulykkestidspunktet gik på tredje år på gymnasieretningen HTX, har fået nedsat sin erhvervsevne med 15 procent. Desuden skønnes den forkerte lægekonklusion og den deraf følgende fejlbehandling at have forøget hendes varige mén med ti procent i forhold til, hvad de ville have været med den rette behandling, fortæller hendes advokat.

I Patientforsikringens afgørelse formuleres det, at 'det var en klar fejl, at man gradvist ophørte med at behandle Carina Melchior Steendahl fra 20. oktober ’11 - herunder at man 24. oktober ’11 stoppede al behandling, inkl. respiratorbehandling, sondemad og væskeindtag'.
- Hvis erhvervsevnetabet viser sig at være større end skønnet, kan sagen rejses igen. I det lys synes jeg, det er en god beslutning, man er nået frem til, siger Niels Fjeldberg.