Organ-Carina får erstatning

Patientforsikringen tildeler Carina Melchior 552.000 kroner for den stoppede behandling på sygehuset

Den hjerneskadede Carina modtog i dag to meddelelser: Den ansvarlige overlæge sigtes for pligtforsømmelse, og Patientforsikringen har besluttet at tildele hende erstatning for den fejlagtige behandling på Århus Sygehus. (Foto: Polfoto).
Den hjerneskadede Carina modtog i dag to meddelelser: Den ansvarlige overlæge sigtes for pligtforsømmelse, og Patientforsikringen har besluttet at tildele hende erstatning for den fejlagtige behandling på Århus Sygehus. (Foto: Polfoto).

21-årige Carina Melchior Steendahl fik en usædvanlig start på dagen i dag: Den overlæge, der havde ansvaret for at stoppe behandlingen af hende, blev sigtet af politiet for pligtforsømmelse. Og nærmest samtidig modtog hendes advokat Niels Fjeldberg meddelelsen om, at Patientforsikringen har tildelt hende i alt 552.000 kroner i erstatning plus renter, knap 50.000 kroner.

I oktober 2011 blev hun kvæstet i hovedet og fik en hjerneskade efter en trafikulykke. Fire dage efter, 24. oktober, opgav lægerne, slukkede for respiratoren og gjorde med indhentet accept fra familien klar til at tage hendes organer ud med donation for øje.

Carina Melchior Steendahl var opgivet af lægerne, der lagde an til at donere hendes organer, er på ret køl og i gang med en HF-uddannelse. (Privatfoto). Krimi Organ-Carina i gang med HF
Patientforsikringen har nu vurderet, at Carina, der på ulykkestidspunktet gik på tredje år på gymnasieretningen HTX, har fået nedsat sin erhvervsevne med 15 procent. Desuden skønnes den forkerte lægekonklusion og den deraf følgende fejlbehandling at have forøget hendes varige mén med ti procent i forhold til, hvad de ville have været med den rette behandling, fortæller hendes advokat.Carina Melchior blev opgivet af lægerne, og forældrene blev bedt om at forholde sig til at donere hendes organer  - helt uden grund, hun overlevede. Nu har politiet sigtet overlægen Benedicte Dahlerup (indsat) for pligtforsømmelse. (Privatfoto). Krimi Carinas organ-læge sigtet af politiet
I Patientforsikringens afgørelse formuleres det, at 'det var en klar fejl, at man gradvist ophørte med at behandle Carina Melchior Steendahl fra 20. oktober ’11 - herunder at man 24. oktober ’11 stoppede al behandling, inkl. respiratorbehandling, sondemad og væskeindtag'.

- Hvis erhvervsevnetabet viser sig at være større end skønnet, kan sagen rejses igen. I det lys synes jeg, det er en god beslutning, man er nået frem til, siger Niels Fjeldberg.

- Det har ikke været særlig livsbekræftende at være anbragt som det eneste unge menneske blandt ældre og meget syge mennesker, siger Carina. (Foto: Ole Frederiksen) Samfund Carina: Jeg er som en baby blandt oldinge