Rumænere fængslet: Her plyndrer de 81-årig

To rumænere mistænkes for tricktyverier ved pengeautomater på hele Sjælland. De er varetægtsfængslet i dag efter at en betjent fangede dem i sin fritid

Politiet mistænker de to rumænske tricktyve for tyverier over hele Sjælland. (politifoto)
Politiet mistænker de to rumænske tricktyve for tyverier over hele Sjælland. (politifoto)

På videoen herover kan du se, hvordan de to tricktyve arbejder

.....................................................

To rumænere på 23 og 30 år har været i Danmark i otte uger, hvor politiet mener, at de har plyndret stribevis af ofre ved pengeautomater over hele Sjælland.

I dag blev rumænerne varetægtsfængslet i tre uger ved retten i Lyngby, mens politiet efterforsker en lang række tricktyverier, som mændene mistænkes for. Foreløbig er de sigtet for fem forhold, oplyser Jesper Schmidt, Nordsjællands politi, til Ekstra Bladet.

I går slog tricktyvene til mod en ældre mand i Værløse Bymidte - samme sted hvor de plyndrede en 81-årig pensionist for tre uger siden.

Men en politibetjent, der havde fri, fattede mistanke til rumænerne, der var i færd med at aflure mandens pinkode.

Kl. 12.37 ringede politibetjenten efter hjælp. Rumænerne følte sig opdaget og opgav tricktyveriet og gik. Men betjenten fulgte efter og anholdt dem. De blev holdt tilbage indtil en patrulje kom frem.

Rumænere samles på Københavns pladser. Nogle samler flasker, nogle tigger og andre begår tyverier. Billedet viser en tilældig gruppe. (Foto: Andreas Szlavik) Krimi Rumænere fængsles på stribe

Rumænerne blev genkendt på en overvågningsvideo fra torsdag den 6. juni ved pengeautomaten i Værløse Bymidte, hvor de aflurer pinkoden til den 81-åriges dankort, mens han er ved at hæve penge.

På videoen herover kan du se, hvordan de to tricktyve arbejder.

Den ene tricktyv smider 150 kr. på gaden og prikker den 81-årige på skulderen og spørger, om han har tabt sine penge. Han bøjer sig ned for at samle pengene op, og i det samme bytter den anden tricktyv hans dankort ud med et andet.

Jarmers Plads. Foto: Andreas Szlavik Samfund Sådan arbejder de rumænske kriminelle

Da tyvene nu har både pinkoden og den 81-åriges dankort, er det en smal sag for dem at forsøge at tømme hans konto.

Tricktyvene er så kolde, at den ene pænt venter ved automaten på, at den 81-årige er færdig. Derefter går tricktyven i gang med forsøget på at hæve på den 81-åriges dankort i den samme automat. Men noget gik galt ved afluringen af pinkoden, så tre forsøg på at bruge kortet til at hæve cirka 15.000 kr. blev afvist.

Krimi Ekstra Bladet mødte sigøjnerne på gaden: Vi er ikke kriminelle Ekstra Bladet mødte sigøjnerne på gaden: Vi er ikke kriminelle

I dagene omkring tricktyveriet mod den 81-årige blev to andre pensionister udsat for samme form af tyverier i Nordsjælland.

En 77-årig kvinde blev den 7. juni udsat for pengeseddel-tricket ved en hæveautomat i Kongensgade, Slangerup. Hun hævede penge, da hun blev prikket på skulderen og gjort opmærksom på, at hun havde tabt penge på jorden. Hun bøjede sig ned for at samle sedlen op, og i mens blev hendes dankort skiftet ud.

Der blev hævet et stort beløb på den 77-åriges konto, inden dankortet blev spærret.

Østeuropæerne er velorganiserede og arbejder ud fra forskellige knudepunkter under ledelse af bagmænd. Her ses en gruppe på Strøget i København, inden de får udstukket dagens program med at samle flasker og tigge. (Foto: Andreas Szlavik) Krimi Velkommen til Tigger-Strøget Velkommen til Tigger-Strøget

Anklager Marianne Skovgaard oplyser til Ekstra Bladet, at de to rumænere i grundlovsforhøret i dag blev sigtet for fem forhold af tricktyverier og forsøg med et samlet udbytte på 33.000 kr. De erkendte delvist, men nægter blandt andet, at der var tale om forsøg på at aflure en ældre mands pinkode, da de blev anholdt i Værløse i går.

Nordsjællands politi går nu i gang med at efterforske lignende tyverier over hele Sjælland. Politiets fordel er, at der er videoovervågning ved alle pengeautomater, og at de to nu fængslede rumænere derfor let vil kunne genkendes.

Det første tricktyveri skete den 27. april i Birkerød med et udbytte på 20.000 kr.

I grundlovsforhøret var de to rumænere ikke i stand til at forklare, hvor de har opholdt sig i Københavnsområdet siden slutningen af april.