Otte tiltalt for menneskehandel: Her boede de handlede kvinder

Et billigt hotel i København og to private lejligheder blev brugt til indkvartering af handlede rumænske prostituerede

Det billige Hotel Continent huser mange østeuropæere, og hotellet har været brugt i flere sager om organiseret kriminaltet. (Foto: Peter Hove Olesen/Polfoto)
Det billige Hotel Continent huser mange østeuropæere, og hotellet har været brugt i flere sager om organiseret kriminaltet. (Foto: Peter Hove Olesen/Polfoto)
Følg Krimi

En ring af rumænske bagmænd har styret gadeprostitutionen i København med hård hånd, mener Københavns politi. Der er nu rejst tiltale mod otte rumænere, mens fire stadig er internationalt efterlyst, for menneskehandel med mindst 15 rumænske kvinder.

Gennem næsten halvandet år, fra januar 2012 til maj 2013, opererede prostitutionsringen i København. Bagmændene dumpede sex-priserne i bund, så mange danske prostituerede følte sig presset af de udenlandske konkurrenter, har politiets efterforskning vist.

Et samleje med en af de rumænske prostituerede kostede typisk 300 kroner.

Danske ludere presset ud af Vesterbro

De unge rumænske kvinder blev rekrutteret i hjemlandet, og bagmændene arrangerede deres rejser til Danmark, hvor de prostituerede blev indlogeret på tre adresser, en lejlighed på Vesterbrogade, en lejlighed på Frederiksberg og Hotel Continent på Nørrebrogade 51, der er kendt som et af københavns billigste hoteller, hvor mange østeuropæere indlogerer sig.

Fire efterlyst med arrestordre
I dag varetægtsfængslede Københavns Byret fortsat de otte tiltalte rumænere, der kan se frem til at sidde fængslet til dom. Retssagen løber over 25 retsdage og starter den 20. januar næste år.

Endnu fire rumænere er varetægtsfængslet 'in absentia' og efterlyst med international arrestordre. Hvis de ikke bliver anholdt inden januar, kører retssagen mod de otte som planlagt.

12 bagmænd sigtet for menneskehandel

De formodede bagmænd og de prostituerede kommer fra samme område i Rumænien i grænseområdet til Serbien.

Holdt i bur uden tremmer
De tiltalte hævder, at de ikke kender hinanden, men politiets massive telefonaflytninger tegner et andet billede.

- Det er vores opfattelse, at de tiltalte hver har styret en eller to kvinder ad gangen og at man ikke 'stjal' kvinderne fra hinanden. De prostituerede har fået et mindre dagligt beløb til dem selv, resten er gået til bagmændene, der så har kunnet forsørge deres egne familier hjemme i Rumænien, siger efterforskningsleder Carsten Ahrends.

- De prostituerede har opholdt sig i et 'bur uden tremmer'. De har ikke haft andre at gå til, siger Carsten Ahrends.

Ifølge tiltalen for menneskehandel har bagmændene brugt trusler, vold og vildfarelser til at udnytte kvinderne til at arbejde som prostituerede i forskellige perioder på Vesterbro i København.

Anklageskriftet siger, at kvinderne blev tvunget til at aflevere deres indtjening til de tiltalte, men politiet har ikke sat tal på, hvor stor deres fortjeneste har været.

Efterforskningen har vist, at den rumænske prostitutionsring også har opereret i flere andre europæiske lande.

Senioranklager Maria Cingari kræver de otte rumænere udvist. Ingen af dem har tilknytning til Danmark.

Mere fra Ekstra Bladet+

Mettes skamløse spinshow

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+