Mordtiltalt: Anede ikke, hvad der foregik

Ikke et spørgsmål eller undren fra den 17-årige ven, der står tiltalt for mordbrand. Han fulgte bare med på venindebesøg.

Nilab Shahkor sammen med ægtemanden Mashal Ghafouri - blot få måneder før hun blev brændt ihjel. (Privatfoto)
Nilab Shahkor sammen med ægtemanden Mashal Ghafouri - blot få måneder før hun blev brændt ihjel. (Privatfoto)

En af de tiltalte i brutal mordbrand-sag fra Greve anede ikke, hvad der foregik 14. september, hvor Nilab Ghafouri blev dræbt. Det forklarede han i Holbæk byret i dag.

Ifølge TV2 troede 17-årige Noureddine El Yousfi, at kammeratens faster, Faruk Rooma Alam, skulle besøge en veninde.

Men veninden, Nilab Shahkor, blev udsat for vold, overhældt med benzin og brændt ihjel i lejligheden.

Fasteren Faruk Rooma Alam, hendes 19-årige nevø Aafaq Alam Khan, og nevøens 17-årige ven, Noureddine El Yousfi, er tiltalt for det makabre mord. I dag var der afsat tid til et ekstra retsmøde, idet sagen har været påvirket af forsinkelser og skiftende forklaringer.

Mordtiltalt om faster: Hele hendes forklaring er pis og papir

Ifølge TV2 forklarede Noureddine El Yousfi i retten, at han ikke stillede nogen spørgsmål, da han blev bedt om at overvåge en bil foran lejlighedskomplekset, og han undrede sig ikke, da Aafaq Khan pludselig skiftede tøj og bad ham om at tage et par gummihandsker på.

Den forklaring havde anklager Henrik Bergqvist svært ved at forstå, og flere gange spurgte han ind til, hvorfor Noureddine El Yousfi ikke var bakket ud noget før.

Tiltalt i mordbrandssag: 'Jeg kunne mærke varmen fra liget'

Bare et besøg hos veninde
Ifølge TV2 havde El Yousfi fået at vide, at han skulle stå ved døren til opgangen og kigge efter en blå bil.

Da han blev klar over, at kammeraten (Aafaq Khan) og fasteren (Faruk Rooma Alam) havde medbragt masker, mens et overvågningskamera blev sat ud af spil, begyndte han dog at blive urolig, men fulgte alligevel med op til lejligheden, skriver TV2.

Ifølge den unge mands forklaring virkede fasteren meget nervøs, da de nærmede sig lejligheden, hvor Nilab blev dræbt. Han forklarede i retten, at fasteren gik først ind i lejligheden, mens han og vennen Aafaq Khan fulgte efter, da de hørte skrig.

Tiltalt i retten: Jeg vidste ikke, der var nogen hjemme

- Vi går ind og ser, at fasteren slås med Nilab. Så får vi dem skilt fra hinanden. Jeg tager fat i Nilab for at få dem fjernet. Aafaq Khan tager fat i sin faster. Jeg lægger min hånd på Nilabs mund og tysser, forklarede han i retten om situationen.

Derefter forlod de to lejligheden igen, men gik tilbage, da de hørte skrig fra lejligheden. Her fik de øje på flammerne.

- Jeg ser Nilab foran mig, men kigger væk, og jeg tænker bare på at komme ud, forklarede han.

Tiltalte for mordbrand skændtes i retten

Anklager Henrik Bergqvist spurgte, hvorfor retten skulle tro på ham i dag, da den 17-årige Noureddine El Yousfi på flere punkter har skiftet forklaring, siden han blev afhørt af politiet.

- Fordi jeg fortæller dig sandheden, men jeg kan jo ikke fortælle dig, hvad du skal tro på. Jeg er ked af det der skete, men jeg kan ikke lave om på det, svarede den unge mand ifølge TV2 fra vidneskranken.

Sagen fortsætter på tirsdag.