Hadet er intakt

Insiderkilder: Bandekrigen kan når som helst blusse op igen

Hætteklædte og maskerede folk med tilknytning til Tingbjerg og Blågårds Plads mødte i går talstærkt op ved retten i Glostrup (Foto: Kristian Linnemann).
Hætteklædte og maskerede folk med tilknytning til Tingbjerg og Blågårds Plads mødte i går talstærkt op ved retten i Glostrup (Foto: Kristian Linnemann).
Følg Krimi

Freden er langtfra indenfor rækkevidde – konflikten mellem Hells Angels og deres fjendebilleder blandt indvandrergrupperne er intakt.

Det er status efter, de to grupper i går tørnede sammen foran Glostrup Ret. Kun en håndfast politiindsats forhindrede et voldsomt masseslagsmål.

SE OGSÅ:

TV: 62 anholdt efter bandesammenstød

Kilder i begge lejre mener, at gårsdagens sammenstød kan være gløden, der får konflikten til at blusse op på ny.

Begge grupper var mødt talstærkt frem for at støtte deres folk, der for tiden er involveret i retssagen om bandekrigens første drab, der blev begået i august 2008.

Læs også: Sandbergs lærling på anklagebænken

Det 25-årige prøvemedlem i HA, Mazdak Fabricius, er tiltalt for drabet, der blev begået i Tingbjerg.

Fjender vidnede
I går var en række personer fra netop Tingbjerg-grupperingen indkaldt som vidner. Blandt dem var 22-årige Herekol, der ifølge politiet indtager en central rolle i optakten til drabet. Han var desuden til stede på p-pladsen i Tingbjerg, da hans ven, 19-årige Osman Nuri Dogan blev skuddræbt.

Under gårsdagens retsmøde var han imidlertid ikke anklageren til megen hjælp. Han prøvede tværtimod at afkræfte anklagerens påstand om baggrunden for drabet. Herekol står i dag frem i Ekstra Bladet.

Læs også: - De vil sparke døren ind og kidnappe mig

– Hvis jeg vitterligt havde set noget, ville jeg ikke fortælle det. Jeg er ikke interesseret i at smide nogen i fængsel. Uanset hvem det er. Det er politiets arbejde, siger han.

Det er ikke af venlighed overfor den tiltalte. For Herekol lægger ikke skjul på, at den tiltalte HA’er er et hadeobjekt i utilpassede indvandrerkredse, hvor Mazdak er udråbt som manden bag drabet.

Vidne: Ingen pigestrid
Ifølge politiet er Herekol en af de toneangivende folk i Tingbjerg-grupperingen. Det benægter han.

– Der er ikke nogen bande herude. Der er en flok venner, og der er ikke noget hierarki hos os, siger Herekol.

Ifølge anklager, Henrik Aagaard, bunder konflikten mellem Mazdak og Herekol i en strid om pigen T, som begge havde et forhold til i tiden op til drabet.

At jalousi spiller en afgørende rolle, afviser Herekol.

Læs også: Snak om drab var tomt pral

Ved gårsdagens retsmøde blev der afspillet en række telefonsamtale mellem Herekol og T. Af den fremgik det heller ikke, at Herekol skulle have været jaloux.

Under retssagen er det kommet frem, at den tiltalte en lille uges tid før drabet sammen med en anden ungrocker var blevet overfaldet foran en kiosk på Nørrebrogade.

Truet i telefonen
Under retssagen har Mazdak Fabricius dog slået episoden hen og forklaret, at episoden ikke var stor nok til, at den skulle hævnes. En telefonaflytning afslørede dog, at Fabricius både blev slået og spyttet på.

Ved gårsdagens retsmøde kom det frem, at der havde været en telefonsamtale mellem Herekol og Fabricius nogle dage før overfaldet foran kiosken.

Indholdet af samtalen kender politiet ikke. Heller ikke Herekol vil uddybe samtalen.

Læs også: Massivt hukommelsestab blandt drabsvidner

Men ifølge en kilde tæt på sagen, havde en flok AK81’ere med Fabricus i spidsen fået fat på Herekols telefonnummer og ringet ham op. Her havde de både truet Herekol og svinet ham til.

Episoden foran kiosken var angiveligt hævn for telefon-samtalen.

Ifølge politiet fulgte flere sammenstød i dagene efter kioskepisoden mellem kriminelle indvandrere og AK81’ere, hvor der også blev brugt pistoler.

Dagen inden drabet, blev der på Frederiksborgvej skudt mod en kassebil, der tilhørte Mazdak Fabricius.

Mere fra Ekstra Bladet+

Qatar er et diktatur, styret af emiren og et præsteskab med rod i shariaen

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind