16-årig stærkt beruset da tog kørte hans ben af

- Han blev vækket af smerten og var fuldt bevidst om sin forfærdelige skæbne, fortæller Lars Jensen fra Nordjyllands Politi om søndagens ulykke, hvor tog kørte begge underben af sovende dreng

Det var her på Frederikshavn Station, at den 16-årige dreng tidligt søndag morgen mistede begge sine underben, da han blev kørt over af et morgentog. Drengen var så beruset, at han stort set intet husker fra timerne inden tragedien. Til gengæld husker han alt for godt chokket og smerten, da han blev vækket ved påkørslen. (René Schütze).
Det var her på Frederikshavn Station, at den 16-årige dreng tidligt søndag morgen mistede begge sine underben, da han blev kørt over af et morgentog. Drengen var så beruset, at han stort set intet husker fra timerne inden tragedien. Til gengæld husker han alt for godt chokket og smerten, da han blev vækket ved påkørslen. (René Schütze).

Hvad der gik forud for den uhyggeligt brutale ulykke på Frederikshavn Station søndag morgen lidt før klokken halv seks, fortoner sig i sprittågerne for 16-årige TB. Til gengæld husker drengen tydeligt sekunderne og minutterne lige efter, at han havde fået kørt begge sine underben af - det ene midt i knæskallen det andet lige under.

- Han blev vækket af påkørslen og selvfølgelig smerten og var ved fuld bevidsthed og forstod med det samme konsekvenserne af sin tragiske ulykke, fortæller vicepolitikommissær Lars Jensen fra lokalpolitiet i Frederikshavn til Ekstra Bladet.

Togoffers bedste ven: Jeg troede, han var død

En af Lars Jensens kolleger har i dag besøgt drengen på Aalborg Sygehus. Ifølge rapporten fra mødet med drengen og hans mor ved sengekanten virker den 16-årige 10. klasseselev fra Strandby Skole 'forholdsvis afklaret' med sin totalt forandrede livssituation.

- Jeg tror ikke, at han har gjort sig tanker om sin fremtid endnu, men det er vel også meget naturligt. Et andet og nyt liv venter, og han bliver nok ikke tømrer, som han havde drømt om.

- Han er selvfølgelig stadig meget påvirket, og han husker næsten intet fra timerne frem mod tragedien, siger Lars Jensen.

Alt blev sort på baneterrænet
Hukommelsestabet bunder ifølge politiet i den heftige brandert, som TB havde opbygget den forudgående aften og nat. Her deltog drengen i en julefrokost med sine kolleger fra sit fritidsjob i Elling Slagterforretning. Selskabet spiste på Restaurant Møllehuset i bydelen Bangsbo i Frederikshavn, inden de fortsatte til baren To Trin Op. Her blev TB dog afvist. Ifølge Ekstra Bladets oplysninger, fordi han allerede på det tidspunkt var så synligt beruset, at personalet på stedet ikke ville have ham ind.

- Drengen bekræfter, at han fortsatte alene til en anden bar i Frederikshavn, Buddy Holly, men hvad der skete herefter, aner han stort set ikke.

Kørt over af tog efter våd julefrokost

- Han har fortalt os, at det sidste, han husker, er, at han gik fra Buddy Holly mod stationen for at tage toget hjem til sit hjem i Strandby. Han gik bag om posthuset og ud på baneterrænnet for at gå hen mod perronerne. Derfra er alt sort, indtil han vågner til et helvede af smerte og chok, fortæller Lars Jensen.

Drengen har heller ikke kunnet kaste lys over, hvad og hvor meget han drak i løbet af aftenen og natten, hvor han angiveligt er gået fra Buddy Holly mellem klokken tre og fire. Således kan han have ligget og sovet ved togskinnerne i op til et par timer inden ulykken.

Undersøger om nogen har ansvar
En af TB´s bedste venner fortalte i Ekstra Bladet mandag, at TB er en festlig og fredelig fyr. Det stemmer fint med, at han selv fortæller, at han ikke har været i konflikt med nogen forud for ulykken.

Politiet kan dermed også udelukke, at der ligger noget kriminelt bag, at han endte med at ligge og sove med benene på togskinnerne og overkroppen delvist op ad perronkanten på Frederikshavn Station.

Tog kørte benene af 16-årig: Han er uden for livfare

Derimod har efterforskerne hos lokalpolitiet i Frederikshavn stadig en opgave i forhold til at klarlægge, hvorvidt nogen kan drages til ansvar for, at drengen blev så beruset inden sin personlige tragedie.

- Vi har afhørt flere af de kolleger, der var med til julefrokosten, og selvfølgelig indehaveren af Elling Slagterforretning, men vi ønsker ikke at oplyse, hvad de har sagt, siger Lars Jensen.

Drengens chef tavs
Ekstra Bladet har flere gange forsøgt at komme i kontakt med Elling Slagterforretnings kvindelige indehaver, men vi er hver gang blevet afvist. Vi ville ellers gerne have spurgt indehaveren om, hvorvidt der var nogen form for kontrol med drengens druk.

- Vi regner med at have en juridisk vurdering af sagen færdig i denne uge, siger Lars Jensen og fortsætter:

- Hans chef og kolleger fra Elling Slagterforretning er ligesom hans familie selvfølgelig meget berørte af ulykken, men vi ved endnu ikke, om arbejdsgiveren eksempelvis kan pådrages et forsikringsmæssigt ansvar.

16-årig mister begge ben i togulykke

- Hvad angår de beværtninger, hvor han tilsyneladende har fået udskænket spiritus, selv om han er mindreårig, ved vi heller ikke endnu, om vi kan og vil gøre noget.

- Vi har jo heller ikke tradition for at opsøge det sted, hvor en mindreårig har købt sit alkohol, i en sag med en fuld, 15-16 årig knallertkører, siger Lars Jensen.