Medie: Bandepushere presser venstreaktivister i kommunalt hus

Giver op overfor bandeunge og pushere efter hærværk i kommunalt betalt hus i København

Folkets Hus i Griffenfeldtsgade er stærkt truet af indre opløsning.(Foto: Rasmus Flindt)
Folkets Hus i Griffenfeldtsgade er stærkt truet af indre opløsning.(Foto: Rasmus Flindt)

Det venstreorienterede og såkaldt brugerstyrede Folket Hus i Griffenfeldtsgade, København, er direkte truet af indre opløsning. Det skriver modkraft.dk.

Ifølge modkraft.dk har en 'større gruppe af kerneaktivister, nu trukket sig fra stedet'.

Huset ligger ved Folkets Park - et grønt område mellem Stengade og Griffenfeldtsgade på indre Nørrebro. Det grønne område er til daglig hjemsted for en broget flok. Blandt andet figurer med tilknytning til grupperingen Loyal To Familia - LTF - der også står for hashsalg i den lille park.

Tyveknægte afpresser indbrudsofre

Bandefolkene gør også brug af Folkets hus - hvilket er hovedårsagen til, at kerneaktivisterne stopper.

Internt krisemøde
Folkets Hus har eksisteret i 40 år og genåbnede sidste år efter en renovering, som følge af en ny samarbejdsaftale indgået med Københavns Kommune.

Huset rummer en række forskellige aktiviteter. I følge Ekstra Bladets oplysninger har de bandetilknyttede unge fået tildelt et rum, der fungerer som et slags værested.

Modkraft.dk skriver, at beslutningen om, at aktivisterne trækker sig, vil blive annonceret på et internt krisemøde for de aktive i huset mandag aften. Ifølge oplysninger til det venstreorienterede nyhedsite forventes det, at andre grupper vil følge trop.

- For en måned siden udløste en konflikt omkring åbningstider, at caféens ruder blev smadret. Dette medførte et krisemøde, hvor det blev besluttet at give caféen en sidste chance. Der var mange af brugerne som udtrykte, at de gerne ville hjælpe med til at få tingene på ret kurs. Dette er ikke sket. Tværtimod er mængden af aktivister faldet, og stilen i caféen er blevet mere rå. Der bliver røget hash og båret bandemærker, skriver cafégruppen i følge Modkraft.dk i deres invitation til mandagens møde.

Nyhedsitet beskriver endvidere en sms, rundsendt lørdag 23. november, der lyder 'aktivisterne omkring Folkets Hus har givet op, og huset er nu overladt til pusherne, samt at mandagens møde skal 'redde huset'.

Politiet:- Vi holder øje med stedet
Som led i den løbende overvågning af bandemiljøet er politiet opmærksomme på Folkets Hus.

- Vi er klar over, at der kommer folk med tilknytning til bandemiljøet på Nørrebro på stedet, og derfor fører vi jævnligt tilsyn med stedet, siger Lau Thygesen, chef for afdelingen for organiseret kriminalitet, Københavns Politi, til Ekstra Bladet.

- I den forbindelse har vi fundet mindre portioner hash, noget ammunition, lidt våben, men ingen skydevåben, siger Thygesen og tilføjer:

- Vi er klar over, at der for nylig har været en hærværksepisode, men vi ved ikke, hvem der står bag.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.