Annonce:
Annonce:

Mistænkt CPR-hacker for retten: Nægter sig skyldig

Grundlovsforhøret med den svenske superhacker, der er mistænkt for at at stå bag et historisk hackerangreb i Danmark, foregår bag lukkede døre

Annonce:
Følg Krimi

RETTEN PÅ FREDERIKSBERG (Ekstra Bladet): Retten på Frederiksberg har netop besluttet, at den 29-årige svenske superhacker, Gottfrid Svartholm Warg, skal afgive forklaring bag lukkede døre.

Gottfrid Svartholm Warg blev anholdt i går, og bliver torsdag fremstillet i et grundlovsforhør, fordi han er mistænkt for at være involveret i et af de største hackerangreb i Danmark nogensinde i forbindelse med et elektronisk indbrud i it-firmaet CSC i Valby.

Warg, der går under aliaset anakata, nåede at nægte sig skyldig, inden tilhørerne blev sendt ud af retten.

Mistænkt for kæmpe cpr-hack: Nu kommer han bag danske tremmerMistænkt svensk cpr-hacker: Politiets sag er tynd

- Det er for usikkert, at sagen foregår for åbne døre, da der er tale om en stor, kompleks sag, lød det fra dommeren, da beslutningen om at lukke dørene blev truffet.

Annonce:

Under indbruddet tvang hackerne ifølge sigtelsen sig adgang til politiets kørekortregister, herunder millioner af danske CPR-numre, hemmelige oplysninger fra Schengen-registrene samt 10.000 tjenestemænds passwords og e-mails.

Superhackeren, der mødte op i retten med sit karakteristiske lange skæg og iført en løstsiddende, hvid skjorte, virkede fattet trods de alvorlige anklager. Med sig havde han en tolk, der oversatte ordene fra dommer og anklager fra svensk til dansk.

Mistænkt for CPR-tyveri: Her er superhackerens brev til danske ministreSvensk hacker skal udleveres til Danmark

Overhørte protester
Hans forsvarer argumenterede kraftigt imod at lade ham afgive forklaring bag lukkede døre, ligesom anklagerens begæring mødte protester fra flere af de fremmødte pressefolk.

Men dommeren valgte at følge anklagerens opfordring af hensyn til, at Gottfrid Svartholm Wargs formodede medgerningsmænd stadig er på fri fod.

Dommeren lagde desuden vægt på, at de data, der blev stjålet fra CSC, stadig ikke er fundet, og at et grundlovsforhør for åbne døre dermed kunne skade politiets videre efterforskning.

Mistænkt cpr-hacker får to års fængselHackede cpr-numre kan bruges til afpresning af Danmark

Annonce:

Gottfrid Svartholm Warg, der blandt andet er medstifter af fildelingstjenesten Pirate Bay, er sigtet sammen med en 20-årig dansker, der blev fængslet 6. juni. Imens har Warg siddet fængslet i Sverige, hvor han for nylig blev idømt et års fængsel i en anden hackersag. Dommen

Nu er han så blevet udleveret til Danmark, hvor han kræves varetægtsfængslet.

Da den 20-årige dansker blev fængslet, skete det ligeledes for lukkede døre, så detaljerne omkring sagen er fortsat ukendte for offentligheden.

Stik modsat er det ifølge Gottfrid Svartholm Wargs forsvarer i Sverige, hvor mange flere detaljer er kendt, fordi cirka 2.200 dokumenter i sagen er omfattet af den svenske lov om aktindsigt.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Annonce:
Selv ikke en prins kan få det hele
Annonce:
Annonce:

Mystisk mordkomplot

Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Annonce: