Advokat tiltalt: Fuppede investorer for 140 millioner kroner

Et svindlerpar afsoner lange straffe i USA og nu er turen kommet til ægteparrets danske advokat, som bagmandspolitiet kræver dømt for bedrageri til 140 millioner kr.

Advokat Eli Heckscher, 68, (til venstre) stilles for retten i Lyngby i næste uge, tiltalt for bedrageri til 140 millioner kr. (privatfoto)
Advokat Eli Heckscher, 68, (til venstre) stilles for retten i Lyngby i næste uge, tiltalt for bedrageri til 140 millioner kr. (privatfoto)
Følg Krimi

Den danske advokat Eli Heckscher, 68, risikerer en hård fængselsstraf, hvis retten i Lyngby finder ham skyldig i bedrageri eller hæleri til 140 millioner kroner, som bagmandspolitiet mener, han har begået sammen med det amerikanske svindlerpar Marian og John Morgan fra Sarasota i Florida.

Marian Morgan blev i april sidste år idømt 35 års fængsel for svindlen, mens hendes mand John Morgan slap med 10 års fængsel, fordi han tilstod og indgik en handel med anklagemyndigheden. Marian Morgan har anket dommen.

Ved domsafsigelsen, hvor Marian Morgan, 57, var iført blåt fængselstøj og fodlænker, sagde dommer Susan Bucklew, at Marian Morgan havde forvoldt ofrene store lidelser for at finansiere sit eget luksusliv. Investorerne kom alle fra det jødiske miljø, som ægteparret og den tiltalte advokat også tilhører.

Lovet enorme renter
Ægteparret Morgan blev arresteret i Sri Lanka den 14. august 2009 og udleveret til USA, mens advokat Eli Heckscher blev anholdt af bagmandspolitiet i august 2010 og hans kontor og hjem i Gentofte ransaget. Men først nu er sagen klar til retten.

FBI anklager dansk advokat for millionsvindel

143 amerikanske og canadiske investorer blev lokket til at skyde penge i et lukrativt investeringsprojekt, hvor de blev lovet enorme afkast på mellem 30 % og 70 % om måneden. Men investeringerne var rent fup, en pyramideagtig svindel, hvor Eli Heckscher, ifølge bagmandspolitiet, spillede en central rolle.

26 millioner dollar blev indbetalt af investorerne til Eli Heckschers klientkonto i Danske Bank i favør af et dansk anpartsselskab 'Morgan European Holding', som advokaten havde oprettet for Marian og John Morgan. Selskabet var også kendt som 'Money Talks Inc.'

Ægteparret brugte løs af pengene
Ifølge tiltalen mod Eli Heckscher - der nægter sig skyldig i at have konspireret sammen med Marian og John Morgan - foregav ægteparret Morgan, at investorernes penge ville blive indsat på en spærret klientkonto hos advokaten.

Investeringerne ville ikke blive udsat for nogen risiko samtidig med, at pengene skulle anvendes i bankhandelsprogrammer med værdipapirer, som ville give de enorme afkast på 30-70 % om måneden.

Men det var usandt, siger bagmandspolitiet, fordi Eli Heckscher lod ægteparret Morgan frit disponere over de mange millioner og herunder udbetalte mindst 11 millioner dollar til ægteparret eller deres selskaber. Investorernes faktiske tab var på mindst 12 millioner dollars, 65 millioner kr.

Statsadvokaten for særlig Økonomisk og International Kriminalitet kræver advokat Eli Heckscher idømt fængsel og frakendelse af retten til at drive advokatvirksomhed. Der kommer også et erstatningskrav, skriver bagmandspolitiet i anklageskriftet. Politiet kræver også advokatens udbytte ved svindlen konfiskeret, men der er endnu ikke sat tal på beløbet.

Dansk advokat anholdt i international svindelsag

Millionsvindlen skete i perioden marts 2005 til oktober 2009. Bagmandspolitiet har principalt tiltalt Eli Heckscher for bedrageri, men subsidiært for hæleri ved at have sikret ægteparret Morgan udbyttet på 26 millioner dollar fra parrets forbrydelser.

Retten i Lyngby tager hul på retssagen mod advokaten kort før jul. Der er afsat 20 dage til svindelsagen, hvor dommen først falder næste år.

Advokat Eli Heckscher fik først eget advokatkontor i Stenløse i 1997. Han er oprindeligt radartekniker i Flyvevåbnet, typograf og medejer af en grafisk virksomhed.

Seneste nyt

Partimoder Pia kan ikke slippe magten

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.