Alexanders mor: Mit liv er ødelagt for altid

Spritbilisten, der dræbte Alexander Pedersen, blev i går idømt to års fængsel, men Alexanders mors liv er ødelagt for evigt

Den trafikdræbte Alexanders mor vil aldrig komme sig over tabet af sin 13-årige søn. (PRIVATFOTO)
Den trafikdræbte Alexanders mor vil aldrig komme sig over tabet af sin 13-årige søn. (PRIVATFOTO)

Cecilie Pedersens liv er gået i stå. I morgen er det en måned siden, at hun lidt over klokken seks om aftenen stod på Hillerødvej ved Frederiksværk og spurgte en af de mange betjente, om det var hendes 13-årige Alexander, der lå dræbt på vejen lidt længere fremme.

Det var det.

Nu har dødsbilisten fået sin dom

En spritbilist mistede den aften herredømmet over sin bil, og i går blev han idømt to års fængsel for uagtsomt manddrab. Men for Cecilie Pedersen kan to år aldrig blive en høj nok straf for hendes søns liv.

- Jeg havde håbet på en hårdere dom. Han tager min søns liv og får to års fængsel for det. Det vil sige, at om to år går hans liv videre, men mit liv er ødelagt for altid, siger Cecilie Pedersen til Ekstra Bladet.

Lav loven om
Selv om Cecilie Pedersen aldrig får sin søn tilbage, håber hun alligevel, at den tragiske hændelse, der har ramt hendes familie, kan få en betydning for andre mennesker.

- Jeg håber, vores retssystem vil blive ændret. Han tog et valg, da han kørte i spirituspåvirket tilstand og burde derfor dømmes meget, meget hårdere. Det var jo et valg, siger Cecilie Pedersen.

Alexanders bedstemødre: - To års fængsel er for lidt for et menneskeliv

- Så længe straffen ikke svarer til gerningen, vil der altid være nogen, som tager chancen og kører med alkohol i blodet. Alkolåse er det eneste rigtige for at forhindre det her, og de burde monteres i alle biler. Jeg håber inderligt, det sker, siger moderen.

Livet er gået i stå
Cecilie Pedersen arbejder ikke mere, og det gør hendes mand heller ikke. Deres liv er gået i stå, og resten af familien sørger hele tiden for, at der er en person i nærheden af Alexanders mor, så hun ikke er alene.

- Ingen straf vil være hård nok mod den smerte, jeg føler, siger Cecilie Pedersen.

De satans spritbilister

Spritbilisten, Henrik Trans Pedersen, sidder fortsat varetægtsfængslet, fordi dommeren mente, det ville krænke retsfølelsen, hvis han kunne forlade retssalen som en fri mand, når han er idømt to års fængsel. Han skal sidde varetægtsfængslet frem til, at han skal afsone sin dom.

I første omgang kan han dog se frem til endnu en dag i retten, hvor der fortsat mangler at blive taget stilling til, om Cecilie Pedersen og Alexanders far skal have en erstatning for tabet af deres 13-årige søn.