Færøerne er de pædofiles paradis

3,5 gange flere børn misbruges seksuelt på Færøerne end i resten af rigsfællesskabet. Ofre kræver, at Danmark griber ind. Se TV-klip

3,5 gange flere børn misbruges seksuelt på Færøerne end i resten af rigsfællesskabet. Offre kræver, at Danmark griber ind. Foto: Anthon Unger
3,5 gange flere børn misbruges seksuelt på Færøerne end i resten af rigsfællesskabet. Offre kræver, at Danmark griber ind. Foto: Anthon Unger

Se TV-klip øverst i artiklen

Hvis du er jomfru som 15-årig, så er det, fordi du kan løbe hurtigere end din bedstefar. Sådan lyder et galgenhumoristisk mundheld på Færøerne.

Talemåden slynges oftest ud som bramfri spøg, men for adskillige færinger er den grovkornede joke alt for tæt på virkeligheden til at være morsom.

- Færøerne er de pædofiles paradis, konkluderer den 57-årige færøske kvinde AM til Ekstra Bladet.

Ifølge en undersøgelse fra Aarhus Universitet er 5,2 procent af eleverne i færøske 8. klasser blevet seksuelt misbrugt. Det er 3,5 gange så mange som i Danmark, hvor tallet er 1,5 procent.

Og spørger man ofrene, er det dem, der udstødes, mens gerningsmændene i vidt omfang går fri.

Udstødt og sygeliggjort

AM bor i dag på Vestsjælland, men stammer fra Tórshavn. Af hensyn til sin sikkerhed ønsker hun at være anonym, men hun håber, at hun ved at medvirke kan sætte fokus på et problem, som hun ikke mener, at Færøerne selv kan løse.

- Det færøske samfund er lille, indspist og ekstremt religiøst. Alle kender hinanden. Resultatet er, at pædofile og incestudøvere kan gøre, hvad de vil, fordi menighederne holder hånden over dem, mens ofrene bliver sygeliggjort, siger den 57-årige og fortsætter:

- Sådan har det været i generationer. Og sådan fortsætter det med at være, medmindre Danmark griber ind.

LÆS MEGET MERE I EKSTRA BLADET I DAG. Bl.a.:

- Vi blev også misbrugt

- Kendt politiker hylder dømt pædofil

- Zornig: Når fælden ikke klapper, er der ingen frygt

ELLER i EKSTRA:

Færøerne er de pædofiles paradisOffer for pædofil: - Færøerne kan ikke styre sig selv

Konfrontation med læge og politiker: Et helvede for mig og min familie

Offer for pædofil: - Færøerne kan ikke styre sig selv Offer for pædofil: - Færøerne kan ikke styre sig selv