Politi jagtede lommetyve med 'Find my iPhone'

Midt- og Vestsjællands Politi sporede sig mandag frem til to flygtende lommetyve via programmet 'Find my iPhone'

Følg Krimi

To lommetyve blev mandag fundet og anholdt på baggrund af lokationstjenesten 'Find my iPhone', der følger med de populære telefoner. Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi.

Sent mandag eftermiddag modtog politiet en anmeldelse fra en 38-årig kvinde, der havde fået stjålet sin taske, mens hun satte varer i sin bil.

Flirtede på min stjålne mobil fra Sandholmlejren

En patruljevogn fra Midt- og Vestsjællands Politi kørte hen til kvinden, der fortalte, at hendes iPhone lå i tasken. Hun oplyste, at hun havde kontakt til sin mand, der sad hjemme på deres bopæl, og han via programmet 'Find my iPhone' havde sporet sig frem til, at den 38-årige kvindes iPhone og taske befandt sig på Cordazavej i Solrød.

Tyve sad i bil
Programmet viser på en computer, hvor mobiltelefonen befinder sig - også selv om den er stjålet.

- Politipatruljen kørte til stedet, men undervejs kunne manden nu oplyse, at iPhone'en bevægede sig ad Taastrupvej til Parkvej og kort efter stod stille på Bøgeholmen, skriver Midt- og Vestsjællands Politi i en pressemeddelelse.

Øv! Min stjålne mobil ligger i Sandholmlejren

Her fandt patruljen en bil med to mænd på henholdsvis 19 og 20 år. De nægtede at have noget med tyveriet at gøre, men politi fandt både den 38-årige kvindes betalingskort og hendes iPhone i bilen. Og ikke langt fra stedet lå hendes taske i en grøft.

Begge mænd blev anholdt og sigtet for tyveriet.

Aktuel sag
Mandag kunne Ekstra Bladet fortælle om 20-årige Amanda, der havde henvendt sig, fordi hun ikke kunne få sin iPhone igen - selv om hun via programmet kunne spore telefonen til asylcentret Center Sandholm. Her er Nordsjællands Politi dog forhindret i at ransage ud fra GPS og lokationsoplysninger, fordi der bor mange mennesker tæt op og ned af hinanden.

Øv! Vores stjålne mobiler ligger OGSÅ i Sandholmlejren

Midt- og Vestsjællands Politi valgte derimod at følge tyveriofferets spor, fordi man kunne gøre noget nu og her ud fra oplysninger om, hvor iPhonen befandt sig.

Det er dog ikke noget, som politiet altid har mulighed for.

- Problemet i nogle andre sager er, at oplysninger kan være forældede, forklarer kommunikationsmedarbejder hos Midt- og Vestsjællands Politi Simon Schwaner til Ekstra Bladet.

- Det, der ligger i denne sag, er, at det var meget aktuelt og lige nu og her. Hvis den havde vist sig at ligge i nogle lejligheder, så kan vi ikke bare gå ind og ransage dem, forklarer han.

- Jeg tror, at man i denne sag var i kontakt med den 38-årige kvindes mand, der tilfældigvis sad og kunne se, hvor telefonen var, siger Simon Schwaner.

DF: Justitsminister må ind i sag om stjålen iPhone

Mere fra Ekstra Bladet+

Kristendemokraterne ligner efterhånden en abort

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

LIGE NU

Udforsk Ekstra Bladet+