Bagmand styrede butikstyve: - Stjæl 200 flasker champagne

Et rumænsk par blev i dag dømt for organiserede butiktyverier på Sjælland. De stjal i 10-15 butikker hver dag på bestillinger fra en bagmand

På to en halv time observerede politiet, at det rumænske par stjal i ni Netto-butikker, før de blev anholdt. (Foto: Joachim Adrian/Polfoto)
På to en halv time observerede politiet, at det rumænske par stjal i ni Netto-butikker, før de blev anholdt. (Foto: Joachim Adrian/Polfoto)
Følg Krimi

- Stjæl 200 flasker Moet champagne.

Sådan lød blot en enkelt 'bestilling' i telefonen fra en rumænsk bagmand til et rumænsk par, der arbejdede i Danmark som professionelle butikstyve.

Gennem knapt en måned aflyttede Nordsjællands politi bagmanden, når han bestilte parret til at stjæle i butikker og supermarkeder på Sjælland. Alle varer blev mod betaling afleveret til bagmanden i Helsingør og videresolgt til ukendte hælere.

Kom kun for at stjæle
Det rumænske par, han 36 år, hun 22, kom kun til Danmark for at stjæle. Egentlig var det den 22-årige kvindes bror, som var i Danmark som professionel tyv, men han blev syg, og rejste hjem til Rumænien. Så kom hans søster, der læste til civilingeniør, og afløste ham.

I dag blev parret dømt for organiserede tyverier ved retten i Helsingør. Den 36-årige Nita Petrisor Mosila fik et år og tre måneders fængsel og blev udvist i 12 år. Den 22-årige Simona Timpu fik otte måneders fængsel og blev udvist i seks år.

De valgte at tilstå blankt, da de blev konfronteret med politiets fældende telefonaflytninger.

Dommen fulgte stort set anklager Camilla Brinch Rasmussens påstand. Det er første gang, at straffelovens skærpede bestemmelse om organiserede tyverier bruges i en sag om butikstyverier.

Politiet har ikke opgjort, hvor stort et beløb rumænerne stjal for, men anklageskriftet siger 'en betragtelig samlet værdi'.

Asylbande fra Sandholm bag villaindbrud til millioner

Parret lejede et værelse på Tigervej i Køge, og begyndte at tage imod de telefoniske ordrer fra den formodede bagmand E., som politiet havde under mistanke for million-bedragerier.

Derfor blev hans telefon aflyttet, og betjentene spidsede ører, da aflytningerne afslørede, at han tilsyneladende også stod bag organiserede butikstyverier og 'bestilte' varer over telefonen hos det rumænske par og flere andre uidentificerede rumænere.

Skygget til ni Netto-butikker
Ordre efter ordre blev aflyttet af politiet gennem næsten en måned, før det lykkedes at spore det rumænske par, som politiet satte et hold 'skygger' på.

Gennem to en halv time fulgte politiet parret til ni Netto-butikker, hvor de stjal med arme og ben inden politiet slog til og anholdt parret ved Netto på Dildhaven 41 i Herlev med 20 plader Marabou chokolade skjult på kroppen.

Sådan arbejder de rumænske kriminelle

Parrets bil flød også med tyvekoster som haveredskaber, vin, tøj, spritus og chokolade for 5000 kr.

Parret nægtede at fortælle politiet, hvor de holdt til, men det lykkedes senere politiet at finde deres værelse på Tigervej i Køge, hvor der blev fundet tyvekoster for 14.652 kr. som værktøj, spiritus, rødvin champagne, kosmetik, tandpaste, elpærer og meget mere.

Sigtet bagmand varetægtsfængslet
Den formodede bagmand E. sidder varetægtsfængslet både for de organiserede tyverier og million-bedragerier mod tre banker. Han bor fast i Danmark, men har ifølge politiets sigtelser ernæret sig ved kriminalitet.

To andre rumænere er fængslet for sammen med ham, at have snydt GE Money Bank, Ikano Bank og Ekspress Bank ved at få en række rumænske stråmænd til at oprette lån med falske lønsedler og årsopgørelser. Alene GE Money Bank stod til et tab på en million kr, ifølge sigtelsen.

I retten forklarede parret i dag, at de kunne nå at stjæle i 10-15 butikker på en 'arbejdsdag'. De vidste præcist hvilke varer, der var i hvilke butikker, og når de fik ordre på 200 flasker Moet champagne var det svært, fordi kun Irma har champagnen og kun fem flasker i hver butik.

De havde også styr på, om Tullamore whiskyen var låst inde eller ej hos Netto og Lidl.

Syv års fængsel til ‘Mr. Goldfinger’

Nita Petrisor Mosila, der fire gange før har fået bøder for butikstyverier i Danmark, forklarede i Helsingør Ret, at mindst seks andre rumænere arbejdede med professionelle butiktyverier for bagmanden. Dem forsøger politiet nu at identificere.

Sendte penge til Rumænien
Det rumænske par kunne ikke finde arbejde i Rumænien, og derfor var der gode penge at tjene som tyve i Danmark. De sendte 1000-2000 kr. hjem ad gangen. På telefonaflytningerne høres tydeligt, hvordan de diskuterer priser på de stjålne varer med bagmanden, der f.eks. gav faste priser på Captain Morgan rom.

Ved dommen lagde retten i Helsingør vægt på, at der var tale om erhvervsmæssige tyverier, og at parret udelukkende var kommet til Danmark for at stjæle.

Rumænsk tyvebande tømte 27 villaer

Mere fra Ekstra Bladet+

Mettes skamløse spinshow

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+