Stukket ned foran øjnene af to 17-årige

Drenge blev vidner til knivdrabet på Maribo Station, hvor 27-årig forsøgte at give offeret førstehjælp

27-årige AR fandt knivofferet i mellemgangen ved perronen. Han lå på maven oven på kniven. (Foto: Ekstra Bladet)
27-årige AR fandt knivofferet i mellemgangen ved perronen. Han lå på maven oven på kniven. (Foto: Ekstra Bladet)
Følg Krimi

To drenge på 17 år blev vidner til knivdrabet på en 44-årig mand på Maribo Station på Lolland kort før middag. Det startede som et håndgemæng mellem to mænd, hvor den ene trak en kniv og stak den anden flere gange, fortæller 27-årige AR til Ekstra Bladet. Han talte med de to chokerede 17-årige kort efter drabet.

Se tv-billeder fra gerningsstedet over artiklen og mere video på localeyes.dk

AR, der bor på Vesterbro i København, var netop kommet til Maribo for at holde jul hos familien, da han opdagede en blødende mand ligge i mellemgangen fra banegården til perronen. Der var ingen andre mennesker omkring ham. Manden lå på maven og 27-årige AR vendte ham om på siden for at forsøgte at give ham førstehjælp.

- Der lå en kniv under ham. Det var en ganske almindelig steakkniv med sort skaft, og der var en hel del blod. Jeg råbte til ham og mærkede efter, om der var puls, men mærkede ingen. Et minut eller to derefter var politiet fremme, fortæller AR.

AR forsøgte at få en taxichauffør til at tilkalde ambulance og politi, men det viste sig, at de to 17-årige allerede havde slået alarm. Der kom også ambulance og læge, der erklærede manden for død på stedet.

Anholdt under flugt fra knivdrab på banegård

AR talte med de to 17-årige, der begge var rystede, men især den ene var påvirket, fordi han også var blevet truet af drabsmanden med kniven.

Startede som håndgemæng
- De fortalte mig, at det startede som et håndgemæng mellem de to mænd. Den ene 17-årige gik derhen for at stoppe det, men så trak den ene mand en kniv, og drengen trak sig væk. Jeg sagde til ham, at det var det helt rigtige at gøre, fortæller AR til Ekstra Bladet.

Drengene så, ifølge deres forklaring til AR, herefter, at manden med kniven stak det 44-årige offer flere gange. - De troede først, at han blot slog ham flere gange, fortæller AR.

Gerningsmanden flygtede bag Maribo Station mod Museumsgade og Nørregade, hvor en politipatrulje kort efter anholdt knivmanden, der er 33 år.

- Når man kommer hjem til jul i fredelige Maribo er det ikke lige det man forventer at opleve, fortæller AR om sin dramatiske start på julen.

Han kan ikke sige, hvor mange gange offeret blev stukket eller hvor, for der var meget blod.

- Men jeg tror, han blev stukket i halsen, Sådan så det ud, da jeg vendte ham om, fortæller AR, der er blevet afhørt af politiet.

Politiet oplyser, at drabsmanden muligvis er psykisk uligevægtig, og at der var en kort ordveksling mellem mændene inden drabet.

- Vi hælder til, at gerningsmanden er lidt uligevægtig, siger politiinspektør Fleming Madsen.

Den dræbte 44-årige er fra lokalområdet.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

LIGE NU
Kristendemokraterne ligner efterhånden en abort

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+