Politiets teori: Dræbte tilfældig på banegård

Drabet på en 44-årig på Maribo Station i dag var meget voldsomt og tilsyneladende uden motiv. Politiet mistænker, at drabsmanden er psykisk syg og at offeret muligvis var en tilfældig

Drabet skete i passagen til perronen, hvor den ene var på vej ud fra stationen, den anden på vej ind. Det formentlig tilfældige møde endte i et voldsomt knivdrab.
Drabet skete i passagen til perronen, hvor den ene var på vej ud fra stationen, den anden på vej ind. Det formentlig tilfældige møde endte i et voldsomt knivdrab.
Følg Krimi

Drabet på en 44-årig mand, der blev stukket ihjel på Maribo Station i dag, skete, da offer og gerningsmand tilsyneladende tilfældigt gik forbi hinanden i en passage til perronen.

Den ene var på vej til toget, den anden på vej væk fra stationen, da drabsmanden trak en spids savtakket steakkniv og huggede løs på det sagesløse offer, en lokal mand fra Maribo, som aldrig har været i konflikt med politiet.

Se video fra gerningsstedet herover og se mere video på localeyes.dk

- Det er et voldsomt drab og det virker umiddelbart helt meningsløst, siger politiinspektør Flemming Madsen, Sydsjællands- og Lolland-Falsters politi.

Den 44-årige blev stukket adskillige gange og blev erklæret for død på stedet.

Politiets mistanke er, at drabsmanden er psykisk syg, men det skal først vurderes af fagfolk.

- Kollegernes umiddelbare vurdering er, at gerningsmanden er psykisk uligevægtig på grund af drabets meget voldsomme karakter og hans opførsel i øvrigt, men det skal vi have sundhedspersonale til at vurdere, siger Flemming Madsen.

- Vi har ikke klarlagt et motiv, og vi arbejder på at finde ud af, om der er nogen som helst relationer mellem offer og gerningsmænd. Foreløbig har vi ingen oplysninger om, at de to kender hinanden, men det vil vi meget gerne have klarlagt, siger Flemming Madsen.

Både offer og gerningsmand er fra Maribo, så det er ikke udelukket, at de kan kende hinanden.

Drabsmand er måske psykisk syg

Da mændene passerer hinanden i passagen på stationen opstår et en form for håndgemæng, som en 17-årig dreng forsøger at stoppe. Men han trækker sig væk, da han ser kniven. Den 17-årige og hans jævnaldrende kammerat ser herefter, at gerningsmanden gang på gang stikker offeret - de tror dog først, at der kun er tale om slag.

Stukket ned foran øjnene af to 17-årige

Da den 44-årige ligger død på jorden med steakkiven under sig, flygter gerningsmanden. Men han anholdes cirka 15 minutter senere bag stationen efter signalement fra vidner.

Den 33-årige er kendt af politiet for berigelseskriminalitet og vold, som hidtil ikke har været af så alvorlig karakter.

Anholdt under flugt fra knivdrab på banegård

Den 33-årige fremstilles juleaftensdag i grundlovsforhør ved retten i Næstved.

- Vi håber, vi kan få en forklaring fra ham på, hvad der skete, siger politiinspektør Flemming Madsen.

Seneste nyt

Benny bekræfter vores bange anelser om regeringen

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.