21-årige Stefan: Peberspray reddede mit liv

21-årige Stefan var bevæbnet med peberspray, da han blev overfaldet med kniv

Stefan, 21, siger, at pebersprayen reddede ham, da han blev overfaldet af to mænd med kniv. Han er stadig bevæbnet med peberspray. (Foto: Anthon Unger)
Stefan, 21, siger, at pebersprayen reddede ham, da han blev overfaldet af to mænd med kniv. Han er stadig bevæbnet med peberspray. (Foto: Anthon Unger)
Følg Krimi

Stefan, en 21-årig studerende der tidligere boede i Herlev, er glad for, at han trodsede loven og havde peberspray i lommen, da han sidste år blev overfaldet af to mænd med kniv.

- Jeg tror, at peberspray reddede mit liv. Han svingede vildt med kniven, ind til jeg sprøjtede ham i øjnene, siger den unge mand til Ekstra Bladet.

Stefan, der ikke ønsker sit efternavn frem af frygt for hævn, fortæller, at han havde købt sprayen i Tyskland, fordi han følte sig truet af en gruppe unge i Herlev ved København.

I sommeren 2012 fik han akut brug for sit ulovlige våben. Han kom gående med en kammerat i Herlev-kvarteret Lille Birkholm, da de blev passet op af to mænd.

Lyngvild sigtet for besiddelse af ulovlige våben

- De begyndte at skubbe til min kammerat, og jeg forsøgte at lægge mig i mellem, husker Stefan om episoden, der hurtigt kom ud af kontrol.

- En af mændene trak en kniv og stak ud efter mig. Jeg trak i ren refleks min peberspray og sprøjtede ham i øjnene.

- Han kunne intet se, tabte sin kniv og løb væk, fortæller Stefan, der kort efter kom til at smage sin egen medicin.

- Hans venner kom løbende, og vi fik tæsk. De brugte også min peberspray mod mig og sprøjtede mig i øjnene, men kniven var væk, siger han.

Stig Elling: Jeg har også ulovlige våben

Stefan fortæller, at han blev afhørt om episoden af politiet, der først ville sigte ham for overtrædelse af våbenloven.

- Men da de fandt ud af, at jeg havde forsvaret mig mod en kniv, lod de mig slippe og sagde, at de ikke ville gøre mere ved sagen.

Han siger, at han godt forstår Ekstra Bladets Modediktator Jim Lyngvild, der forleden stod frem og fortalte, at han havde anskaffet sig den ulovlige spray.

Nu er Lyngvild bevæbnet med bjørnespray

Jim Lyngvild fik kort efter besøg af politiet på Fyn, der beslaglagde tre peberspray og sigtede ham for overtrædelse af våbenloven.

Stefan mener, at folk, der har begrundet frygt for overfald, bør have tilladelse til at købe peberspray til selvforsvar. Der skal dog være regler.

- For eksempel kan politiet registrere, hvem der har lov til at bruge peberspray, og så bør man også modtage undervisning i, hvordan sprayen bruges. Ellers kan det gå galt, siger Stefan, der stadig har peberspray i lommen, når han forlader sit hjem.

Seneste nyt

Partimoder Pia kan ikke slippe magten

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.