Annonce:
Annonce:

Gidseltager: Ville bare snakke med tv-instruktør

Under grundlovsforhøret fortæller gidseltageren, at hans krav var at komme til at tale med instruktøren af programmerne 'Bandekrigerne'

(Foto: Mogens Flindt)
(Foto: Mogens Flindt)
Annonce:
Følg Krimi

Gidseltageren er blevet sigtet for frihedsberøvelse, men han nægter sig skyldig. Under det igangværende grundlovsforhør fortæller han, at TV 2's programmer 'Bandekrigerne' var en af grundene til, at han tog sin medfange som gidsel i fire timer.

Et af hans krav var derfor at få Thomas Heurlin, der har instrueret TV 2's programmer 'Bandekrigerne' og forsvarsadvokat Finn Walter Petersen til stedet, hvor han holdt medfangen som gidsel.

Det krav ville politiets to forhandlere dog ikke acceptere. Gidseltageren havde i alt 11 krav - blandt andet journalister i fængslet, behandling, mulighed for læge og bandeexit.

Sigtede var i særdeleshed sur over bandeprogrammerne, og det var en af grundene til, at hele gidseldramaet udspillede sig.

Sådan arbejder politiets forhandlere

Annonce:

- Jamen, jeg kan godt forstå, at man kan blive provokeret af, at politiet og politikerne siger, de vil hjælpe, og det ikke sker. Men jeg tager afstand fra den her gidselsituation, siger Thomas Heurlin, da ekstrabladet.dk fortæller, hvad sigtede netop har sagt under grundlovsforhøret.

- Jeg tror nu ikke, det er selve programmerne, men nok mere politikernes udtalelser i forbindelse med de her programmer, siger Thomas Heurlin, der ikke anede, at gidseltagerens krav var at få ham til stedet.

FAKTA: Det er Politigårdens Fængsel

Den 34-årige gidselstager tog igår en medfange som gidsel. Først da gidseltagerens advokat Finn Walter Petersen fik lov til at tale med sin klient sidst på eftermiddagen, overgav gidselstageren sig.

Efterfølgende har forsvarsadvokaten fortalt til ekstrabladet.dk, at hele seancen var aftalt mellem gidsel og gidseltager og en måde at få pressen til at interessere sig for forholdene på Politigårdens Fængsel, der betragtes som det danske svar på Alcatraz.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Svulster og skandaler trives i tavshed
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: