Annonce:
Annonce:

Tiltale: 'Frivilligt' gidsel blev truet på livet

Gidseltageren fra Politigårdens Fængsel er så farlig, at han skal dømmes til forvaring på ubestemt tid, mener statsadvokaten

Politigården i København var omringet af betjente, mens gidselforhandlere talte med den desperate fange gennem godt fire timer. (Foto: Mogens Flindt)
Politigården i København var omringet af betjente, mens gidselforhandlere talte med den desperate fange gennem godt fire timer. (Foto: Mogens Flindt)
Annonce:
Følg Krimi

Gidseltagningen af en fange i Politigårdens Fængsel i København var absolut ikke frivillig, selvom den 35-årige gidseltager hævder, at medfangen var med på idéen - og skrev under på det på en seddel med ordene: - Jeg er frivillig i det her.

Det fremgår af statsadvokatens tiltale mod den 35-årige, som nu er tiltalt for langvarig frihedsberøvelse, trusler på livet, ulovlig tvang, vidnetrusler og vold og trusler mod to fængselsbetjente i Vestre Fængsel dagen efter gidseltagningen.

Den 35-årige, der havde relationer til Bandidos, afsonede sin seneste dom på fem års fængsel for hjemmerøveri i Dianalund, da han tog medfangen N. som gidsel under en gårdtur på taget af Politigården, der er omkranset af hegn og gitterloft. N. blev, ifølge tiltalen, grebet om halsen og truet med et spidst våben.

Annonce:

Våben: En tandbørste
Det var en såkaldt 'shank', en tandbørste omviklet med stof og tape.

Den 35-årige er så farlig, at han skal dømmes til forvaring på ubestemt tid, kræver statsadvokaten. Han har en massiv kriminel fortid og en mentalundersøgelse konkluderer, at der er stor risiko for, at han igen begår personfarlig kriminalitet.

Gidseltager vendte dommer ryggen i grineflip

PETs Aktionsstyrke omringede fængslet og finskytter lå klar på tagene under gidselaktionen, hvor gidselforhandlere talte med den 35-årige.

'Det var et stunt'
Den 35-årige har selv tidligere forklaret, at gidseltagningen var et stunt, fordi han ville have pressens opmærksomhed på de dårlige forhold i Politigårdens Fængsel, hvor han sad i sin celle 23 timer i døgnet. Han ønskede også at komme i bandeexit.

Annonce:

- Men det duer ikke, at man stadig skal være på Politigårdens fængsel sammen med andre bandemedlemmer under exitprogrammet, sagde den 35-årige i grundlovsforhøret. Han havde også fået afslag på narkoafvænning.

Et af gidseltagerens krav var at få sin advokat Finn Walter Petersen og filmproducenten Thomas Heurlin til stede, så de kunne udlevere hans fængselspapirer til pressen.

Gidseltager: Ville bare snakke med tv-instruktør

Det blev afvist, men den 35-årige overgav sig kl. 17.55 efter fire timer og 30 timer, da han fik lov at overrække sedlen til advokaten, hvor medfangen havde skrevet under på, at gidseltagningen var frivillig. Men anklageskriftet fortæller noget andet.

Medfangen N. fik besked på at skrive under på denne måde: - Vi kan enten gøre det på den hårde måde eller på den lette måde. Enten skriver du frivilligt under på, at du er gidsel, ellers smadrer jeg dig, og så er du gidsel alligevel. Hvis du skriver under, gør jeg dig ikke noget, ellers stikker jeg i dig.

Annonce:

Da gidseltagningen nærmede sig afslutningen blev medfangen, ifølge tiltalen, truet igen: - Hvis du ikke siger, at det var frivilligt, så kommer jeg efter dig, når jeg kommer ud.

Efter gidseltagningen blev den 35-årige flyttet til Vestre Fængsel, og næste morgen gik han, ifølge tiltalen, amok mod to fængselsbetjente.

Gidseltager: Han skrev jo selv under på det var frivilligt

Han greb den ene betjent om halsen og greb fat i trøjen på den anden og trak ham ind i cellen: - Jeg får fat i dig. Dig skal jeg nok huske. Jeg får fat i dig senere, lød truslen.

Retssagen mod den 35-årige afgøres i denne måned ved et nævningeting i Københavns Byret. Han er nu flyttet til et arresthus i provinsen.

Under retssagen skal dommerne blandt andet se flere timers video fra fængslets overvågningskameraer, der optog gidselsituationen..

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

... Røveri, narko og drabforsøg

Imperiets skødehunde
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

... Se tv-kokkens favorit

Annonce:

nyt billede

Bagholdet

Annonce:
Annonce: