Læreren kommer ikke - han er sigtet for drab

Rektor: Der er ingen på skolen, der har krav på en detaljeret forklaring

Den 34-årige adjunkt møder ikke op til skolestart i dag på Tønder Gymnasium. Han er sigtet for drab. Privatfoto
Den 34-årige adjunkt møder ikke op til skolestart i dag på Tønder Gymnasium. Han er sigtet for drab. Privatfoto

Normalt kan lærere og elever på Tønder Gymnasium ønske hinanden et ’godt nytår’ efter en veloverstået juleferie. Men da gymnasiets ansatte og de 700 gymnasieelever her mandag atter så hinanden efter jul, blev det under opsigtsvækkende omstændigheder.

En af skolens lærere, en 34-årig adjunkt, sidder varetægtsfængslet. Han er sigtet for drab på en 74-årig mand fra Tønder og møder derfor ikke op for at undervise.

Hvornår adjunkten vender tilbage til gymnasiet – og om han nogensinde gør det – står fortsat hen i det uvisse.

Sigtet for drab: Gymnasielærer gik forkert

- Jeg mødes med lærerne mandag morgen før tid for at orientere dem. Derefter sker der en orientering af de berørte elever. Det vil sige de elever, som nu får en vikar, siger rektor Jens Gade til Ekstra Bladet.

Rektoren understreger, at der ikke er tale om en skolesag.

Privatsag
– Der er tale om en kollega, der er kommet galt af sted. Men det er sket som privatperson, og derfor er det en sag mellem ham og politiet. Derfor er det ikke noget, som vi vil gøre et stort nummer ud af på skolen. Der er ingen på skolen, der har krav på en detaljeret forklaring, fastslår rektor Jens Gade.

Jens Gade betoner også, at han som arbejdsgiver ikke kan give eleverne nogen forklaring på, hvorfor den 34-årige lærer udebliver fra undervisningen.

– Det må jeg slet ikke sige noget om. Til gengæld vil jeg over for alle understrege, at jeg ikke vil acceptere rygtedannelser. Der kører masser af rygter i forvejen. Og jeg mener, det er vigtigt, at alle involverede beskyttes bedst muligt, siger rektor.