Trippelmorder henrettes efter 40 år på dødsgangen

Thomas Knight, 62, dømt til døden for drab på ægtepar i 1974

Thomas Knight alias Askari Abdullah Muhammad har tilbragt fire årtier på dødsgangen i Florida. Nu skal han henrettes med giftsprøjte. (Foto: AP)
Thomas Knight alias Askari Abdullah Muhammad har tilbragt fire årtier på dødsgangen i Florida. Nu skal han henrettes med giftsprøjte. (Foto: AP)

Efter at have tilbragt 40 år på dødsgangen i Florida skal Thomas Knight, 62, tirsdag henrettes med giftsprøjte for drab på et ægtepar og en fængselsvagt, skriver Miami Herald.

Advokater for Knight, der er konverteret til Islam og kalder sig Askari Abdullah Muhammad, har forgæves forsøgt at stoppe henrettelsen, fordi den skal foregå med et nyt giftstof.

Thomas Knight blev første gang dømt til døden, efter at han i 1974 blev kendt skyldig i drab på ægteparret Sydney og Lillian Gans fra Miami.

Knight var ansat hos Sydney Gans, da han bortførte parret og tvang dem til at give ham 50.000 dollar. Da han blev opdaget af politiet, likviderede han ægteparret med skud i baghovedet.

Her er dødsfangernes sidste ord

Morderen var indsat i Starke-fængslet i Florida, da han seks år senere igen slog til. Knight dolkede fængselsvagt Richard Burke med en skarpsleben ske, fordi han var vred over, at han ikke måtte modtage besøg i fængslet.

Knight har siddet på dødsgangen i fire årtier, fordi hans advokater med stort held har appelleret hans sag til adskillige retsindstanser. Han fik oven i købet tilkendt en ny retssag i 1990’erne, hvor han igen blev dømt til døden.

Sådan henretter USA: Ronnie valgte skydning

Nu har både Floridas Højesteret og guvernør Rick Scott afvist en sidste anmodning om benådning. Thomas Knight skal henrettes tirsdag klokken 18.00 lokal tid.

Gans-parrets datter, 72-årige Harriet Shapiro, siger, at hun er lettet over, at det snart er slut.

- Selv om jeg ikke føler had, vil jeg være glad for at se ham død og være til stede, når de henretter ham, siger Harriet Shapiro i et interview med Miami Herald.