TV: Kørte uden hænder med 100 i timen

Manden påstod, han bare ville strække sig. Det gjorde han så i over et halvt minut. Se klippet

Mekanikeren Richard Newton undgik fængselsstraf, men skal holde sig fra vejene i et år og yde samfundstjeneste i lige så lang tid.

Det ligger fast nu, efter politiet i engelske North Yorkshires hastighedskamera tilbage i sensommeren fangede ham i at køre næsten 100 kilometer i timen (60 miles i timen, red.) med kun knæene til at styre.

Det fortæller flere engelske medier i artikler ledsaget af den video af forseelsen, områdets politi har frigivet, og som du kan se herover.

– Man kan tydeligt se, hvordan hr. Newton ikke har sine hænder i nærheden af rattet, sagde anklageren Martin Hawes ifølge The Mirror i retten, og på videoen er det da også nemt at se, hvordan de ligger pænt foldet bag nakkestøtten, mens Newton farer af sted på vej hjem fra arbejde.

Ville bare strække sig lidt
Den 36-årige undskyldte sig med, at han følte en stikkende smerte i ryggen og derfor var nødt til at sidde, som han gjorde, men at han ikke kunne tage den smertestillende medicin, hans læge havde ordineret ham, da de gjorde ham døsig.

– Jeg var stadig i kontrol med bilen, for jeg havde mine knæ og lår støttet til rattet, sagde han og tilføjede, at den ene fod desuden var at finde på bremsen, i tilfælde af der skulle ske noget uventet.

Han accepterede dog i sidste ende anklagen om hensynsløs kørsel – en forseelse, der kunne have sendt ham seks måneder bag tremmer.

Men forsvareren Paul Watsons understregning af, at køretøjet forblev i en lige linje, og andre bilister ikke var blevet udsat for fare, hjalp altså Richard Newton, der nok overvejer at tage sine smertestillende eller bare forberede en bedre undskyldning, næste gang, han tager sig et længere stræk bag rattet.